≫ 

Amerikanci preslišali Helene i obezbedili četvrtfinale: Janisu potrebna "matematika" za prolaz dalje

Neočekivani poraz od Brazila, Grke bi mogao da košta eliminacije sa Mundobasketa

  • 0
USA Greece Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobedila je Grčku 69:53, u prvom meču druge faze Mundobasketa i tako dodatno udaljila Helene od borbe za najboljih 8 selekcija. 

Janis Adetokmbo i drugovi parirali su protivniku samo tokom prve deonice, da bi potom meč praktično bio prelomljen do poluvremena. Grci su u 2. četvrtini uspeli da ubace svega 8 poena, što je popularnim Jenkijima dalo pristojnu razliku da mogu opuštenije i raznovrsnje da igraju do kraja susreta.

Grci pored Janisa i Sloukasa jednostavno nisu imali u svojim redovima raspoloženog igrača koji bi mogao da "pomogne" i uključi se svojim poenterskim učinkom u meč, pa je poraz bio neminovan.

Amerikance je do pobede predvodio Kemba Voker sa 15 poena, četiri skoka i šest asistencija, a pratili su ga Donovan Mičel sa 10, odnosno Barns i Vajt s devet poena.

Sa druge strane, kod Grčke, Adetokumbo je imao 15 poena i 13 skokova, Slukas je ubacio 13 i više niko nije bio dvocifren.

Put Grčke do četvrtfinala je sada dodatno komplikovaniji. Ako žele u nastavak Mundobasketa potrebno je da u poslednjem kolu savladaju Češku sa 12 ili više poena, a da Amerikanci pobede Brazil.

Takođe, selekcija SAD je prva u grupi K sa 4-0 i obezbedila je prolaz u četvrtfinale, bez obzira na ishod poslednjeg meča sa Brazilom u ponedeljak. Tako će završiti na jednoj od prve dve pozicije. Trijumf će im osigurati prvo mesto i u četvrtfinalu drugoplasiranu ekipu grupe L. To  će biti poražena selekcija iz duela Francuske i Australije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

USA Greece Foto: fiba.basketball
USA Greece Foto: fiba.basketball
USA Greece Foto: fiba.basketball
USA Greece Foto: fiba.basketball

Takođe, pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action na kojem se vidi kako Srbi cepali mrežice u hali u Vuhanu.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA