≫ 

Španci uporedili svoj najbolji tim sa ovom Srbijom: Jokić je Pau Gasol, Bogdanović Navaro...

Zanimljiva paralela...

  • 5
Nikola Jokic, Pol Gasol Foto: AP/Tanjug, Marko Jovanović

Vreme apsolutne dominacije španskih košarkaša Evropom polako prolazi, primat najbolje evropske selekcije se polako, ali sigurno vraća u ruke srpske reprezentacije, ali se još čeka potvrda u vidu zlatne medalje, nakon tri srebra (svetsko, evropsko i olimpijsko).

Đorđevićev tim je sazreo za taj iskorak u Kini, gde mnogi stručnjaci vide samo jedan epilog u finalu: Srbija - SAD.

Španski mediji, poput mnogih, veličaju igru našeg tima, idu dotle da ga porede sa najboljim što su oni imali u poslednjih 10-15 godina kada su Navaro, braća Gasol, Rudi i ostali ubirali medalje gde god su se pojavili.

Podsetimo, u poslednjih 16 godina, Furija je osvojila dva olimpijaska srebra (2008, 2012), tri evropska zlata (2009, 2011, 2015), i dva srebra (2003, 2007), kao i svetsko zlato (2006).

Prilično je veliki kompliment kada vas porede sa timom koji je na ovakav način harao evropskom i svetskom košarkom, a španski novinari čak vide i pojedinačne sličnosti vodećih igrača najtrofejnijeg sastava Furije i ovog koji ima Srbija u Kini.

APTOPIX France Basketball Europeans Španci slave titulu evropskog prvaka 2015. godine Foto: Tanjug/Ap

Tako su Jokića uporedili sa Pau Gasolom, zbog ogromnog uticaja na igru sa svih pozicija. Bogdanovićev pandan u nekada slavnoj generaciji Furije je neprevaziđeni šuter Huan Karlos Navaro, ikona Španaca.

Dalje, Micić je u Srbiji ono što je Rubio u Španiji, Lučić kao Rudi Fernandes, Birčević je uporediv sa Klaverom, Jović naliči Serhiu Rodrigezu po lucidnosti u igri, a Gudurić je najpribližniji Ljulju.

Marjanović ima svog "parnjaka" u Marku Gasolu, dok je Bjelica za Srbiju sada ono što je Mirotić dok je igrao bio Španiji.

Sve u svemu, španski mediji ozbiljno, redovima hvalospeva, pričaju u srpskom timu, pozivajući se i na našu statistiku u četiri utakmice u dosadašnjem toku Mundobasketa, mada ipak najjači utisak odaje način na koji Srbija "melje" rivale, što i oni konstatuju.

Španci danas nemaju tako moćan tim, i pitanje je kada će se ponovo u istom trenutku skupiti igrači poput gore nabrojanih. Do tada, Srbiji ostaje samo jedno - da preuzme vlast u evropskoj košarci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baki

    8. septembar 2019 | 13:27

    Razbicemo spance sa vise od 10 razlike

  • Igz

    8. septembar 2019 | 13:32

    Ne hvale nas Spanci. Oni samo uporedjuj igrace kako bi potvrdili da su rame uz rame sa nama. Kao oni su sila, a mi smo se približili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA