≫ 

Argentina je sila! Skola i Gaučosi zgromili Poljake i idu na Srbiju u 1/4 finalu!

Poljaci "zbrisani" u Fošanu

  • 8
Foto: fiba.com

Fantastičnu košarku igraju Argentinci na Mundobasketu u Kini, upisali su i petu uzastopnu pobedu, i to onu najvažniju: protiv direktnog rivala za poziciju u grupi pred četvrtfinale, ekipe Poljske, i to tako ubedljivo i tako dominantno - 91:65!

Gaučosi će kao prvi iz grupe I u četvrtfinale, gde ih čeka drugi iz grupe J - a to je Srbija. Podsetimo da je ovaj deo kostura onaj u kome su i Amerikanci na koje će pobednik duela I1/J2 najverovatnije igrati u polufinalu, ali otom-potom...

Plejmejker Argentine Fakundo Kampaco Foto: fiba.com

Ono što je ovde najvažnije apostrofirati je sjajna igra Južnoamerikanaca na čelu sa vremešnim, ali i dalje ubitačnim Luisom Skolom, koji je Poljacima ubacio 21 poen, upisao i 6 skokova i 3 asistencije!

"Pregazili" su Gaučosi do sada neporažene Poljake za poluvreme, istom žestinom ih dotukli u trećoj deonici uz nekoliko atraktivnih poteza koji će se naći u najužoj konkurenciji za najbolje na šampionatu.

Sjajni Kampaco rukovodio je igrom Argentine, podelio šest asistencija (7p), Laprovitola je imao jednu više uz 7 poena, ali su i ostali bili na visini zadatka. Centar Markos Delia je ubacio 12, Nikolas Brusino 10 poena...

Sve je funkcionisalo kao sat u igri Argentine, Poljaci su bili bez šanse, a jedino se Sloter sa 16 poena izdigao iz sivila svog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA