≫ 

Sale otkrio što Bobi nije igrao i naveo uzrok poraza od Španije: Kao da smo podigli ručnu! (VIDEO)

Orlovima presudilo više loših stvari u drugom meču grupe J

Foto: FIBA.com

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je Španija pobedila Orlove njihovim oružjem u drugom meču druge faze Svetskog prvenstva (81:69).

- Presudila je jako loša druga četvrtina. Dobro smo počeli i onda smo stali. Razmišljali smo previše, mnogo izgubljenih lopti, promašenih zicera, individualnih grešaka u odbrani kod preuzimanja. To je njima dalo snagu, sve su pogađali. Ušla je nervoza u naš tim, kao da smo podigli ručnu kočnicu - rekao je Đorđević posle meča.

Srbija je u prvoj četvrtini, činilo se olako stigla do 20:13, vodila je i devet poena prednosti, dok Španija nije stegla odbranu, a sudije dozvolile oštru igru često i preko ivice faula.

Fanatičnost se isplatila, vrlo brzo su preokrenuli i preuzeli kontrolu koju su zadržali do kraja.

- Krenuli smo sa dobrom idejom. Bili su bolji, oni imaju iskusnu ekipu, a mi nismo uspeli da pariramo njihovoj brzini. Pobedili su nas našim oružjem, lopta im je išla brzo. Riki Rubio je bio sjajan, držao je sve konce. Mark Gasol takođe odličan, pokazao je zašto je NBA šampion - analizira Đorđević.

Pravo niotkuda, Orlovi su se našli u situaciji da gube 20 poena razlike, ali su se malo trgli pred kraj meča.

- Dobra reakcija naša je bila u drugom poluvremenu, odigrali smo srcem. Falilo nam je i malo sreće kod nekih situacija u napadu, detalj koji će da okrene sve na našu stranu. Ovo nam je bio najteži rival do sada, njihovo odlično veče, a naše jako loše - istakao je Sale.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Na pitanje zbog čega nije koristio u igri Bobana Marjanovića, selektor je rezonski procenio da to ne bi bilo dobro rešenje.

- Zbog brzine Španaca ga nisam koristio. To je bilo moje čitanje utakmice i moja odluka - kaže selektor, koji se u trećoj četvrtini suočio sa još jednim problemom: isključenjem Nikole Jokića.

- I da je ostao na terenu mislim da bismo izgubili. Oni su bili bolji. Pokazao je nervozu. U onakvim trenucima je potrebno iskustvo, da se zna kako treba da se odreaguje. Ovo je njegovo tek drugo veliko takmičenje i mora to da nauči. Razgovarali smo, pametan je momak. Da razbistrimo misli, spustimo malo loptu - priča Đorđević.

Svestan je da sada sledi teži put do borbe za medalje preko Argentine, ali poručuje - šta je, tu je.

- Treba smiriti glavu. Da se vratimo tome da igramo zajedno, da lopta krene od ruke do ruke, da imamo poverenja jedni u druge. To je bila naša snaga. Moramo da nađemo način da lopta dođe ispod koša. Oni su jaki, imaju visinu i fizičku snagu, kao i mi. Bice žestoka borba - jasan je Đorđević.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kibo

    8. septembar 2019 | 19:12

    Nadam sa da će neko shvatiti kad ne prodjemo Argentinu u utorak da je Aleksandar Saša Djordjević (nekada veliki igrač i za sve što je pružio na terenu kapa dole) sada samo prosečan košarkaški stručnjak čija sujeta mu ne dozvoljava da napreduje kao trener i uči od boljih...klasična smicalica lukavog Latina Skariola koji je svesno išao na provokacije pritisak na sudije i prljavu igru...jedini način na koji su mogli da nas pobede...i uspeo je da nas isprivocira i sjajno spremi ekipu. Djordjević ni u jednom momentu nije imao odgovor...a da ne govorim o nebulozi o Bobiju Marjanoviću koji je jedini mogao da donese prevlast pod košem! Voleo bih da se varam o zsključku s početka teksta ali nešto krupno mora da se desi da bi se Djordjević maknuo sa mesta selektora...ovo je samo moje mišljenje i mnogi se neće složiti ali morao sam da ga iznesem, jer sam već na poluvremenu shvatio da smo izgubili...

  • pp

    8. septembar 2019 | 19:42

    Sale je košarkaška legenda ali je kao trener tanak, realno. Odličan motivator ali taktički vrlo slab. To se pokazalo svaki put sa nekom jakom ekipom. Imamo dominantne centre ali on to ne ume da iskoristi.

  • Terza

    8. septembar 2019 | 21:40

    Do sada je Kalina spuštao ručnu sa ovakvim protivnicima a ne tvoj Borča. Ej Sale, Sale mnogo si se družio sa Krstajićem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA