Pokazali su da nismo dominantni kao što je izgledalo: Luča kaže da je "zona" Španaca porazila Orlove

Možda poraz od Španaca i nije tako loš, iako Srbiji sada sledi teži put do medalje

  • 5
Foto: FIBA.com

Košarkaš Srbije Vladimir Lučić kaže da je zonska odbrana španskog tima trasirala dalji tok meča u kom su Orlovi poraženi sa 81:69. Srbiji je to bio prvi poraz na Svetskom prvenstvu, pa će naša reprezentacija sa drugog mesta grupe J u četvrtfinale.

- Dobro smo počeli utakmicu, a onda smo na njihovu zonu ispali iz ritma, bezidejno i bez samopouzdanja. Dosta nas je igralo ispod očekivanog nivoa za ovu vrstu takmičenja - rekao je Lučić posle meča.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Španija je tokom čitavog meča igrala strašno jaku odbranu i kada je samo malo proradio napad Furije, Srbija se u napadu pogubila, bila pod pritiskom i ređali su se i promašaji i izgubljene lopte.

- Dobra škola da vidimo da nismo toliko dominantni kao što je izgledalo na prethodnim utakmicama - jasan je Lučić. Srbija je do Španaca u četiri meča protiv Angole, Filipina, Italije i Portorika pobeđivala sa prosečno 40.75 razlike.

Naredni meč naša reprezentacija igra u četvrtfinalu protiv Argentine u utorak u 13 sati.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    8. septembar 2019 | 18:50

    Treba očekivati pobedu Aegentine. Ovaj poraz protiv Španije nije slučajan. Na top nivou igra samo Bogdan i tako je u principu od početka. E sada zbog čega je to tako treba pitati selektora. Generalno od početka peiprema pa ovamo pewviše je bilo zajebancije i improvizacije počevši sa spiskovima igrača pa nadalje. U jednom trenutku mi smo bili rekovalescentni centar. Reprezentacija ne služi za oporavak povređenih igrača isl.

  • NekoKo

    8. septembar 2019 | 18:48

    Treba očekivati pobedu Aegentine. Ovaj poraz protiv Španije nije slučajan. Na top nivou igra samo Bogdan i tako je u principu od početka. E sada zbog čega je to tako treba pitati selektora. Generalno od početka peiprema pa ovamo pewviše je bilo zajebancije i improvizacije počevši sa spiskovima igrača pa nadalje. U jednom trenutku mi smo bili rekovalescentni centar. Reprezentacija ne služi za oporavak povređenih igrača isl. Odustali smo od toga da na takmičenje idu samo oni najspremniji i 100% zdravi. Džabe to što je Micić imaio sjajnu sezonu kada je totalno van forme i kada ne igra ni na nivou osrednjeg ABA-ligaškog pleja. Itd...

  • Ja

    8. septembar 2019 | 19:52

    Bjelica,Guduric u kanalu, a Micic ispod proseka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA