≫ 

Vukli su ga, ginuo je na terenu, a sudije su ćutale: Selektor Grčke besan na FIBA zbog Adetokumba!

Heleni tvrde da njihov najbolji igrač ne zaslužuje ovakav tretman

  • 8
Košarkaška reprezentacija Grčke Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Grčke i pored pobede nad selekcijom Češke eliminisana je sa Svetskog prvenstva u košarci, jer joj je za prolazak među osam najboljih trebalo najmanje 12 ili više koševa razlike.

Prelomni momenat bio je kada su sudije na 5 minuta do kraja, pri rezultatu 67:57, dosudile Janisu Adetokumbo faul u napadu za 5. ličnu grešku zbog koje je morao da izađe iz igre.

Zbog ove odluke, Grci su tražili da se kazne sudije meča, kao i da se razmotri izbor arbitrara FIBA za važne mečeve šampionata.

- Janis je došao na Svetsko prvenstvo kako bi nam pomogao. Svaki dan je ginuo na terenu, ne samo tokom utakmica. Na kraju nije dobio poštovanje koje je zaslužio. Ovde mislim na dva prekršaja u napadu koji su mu svirani, treći i peti. Ne može se to svirati takvom igraču, neverovatno - istakao je grčki selektor Tanasis Skurtopulos i dodao:

- Kalates je još bolji primer. Čovek je igrao 37 minuta, u svakom napadu je imao loptu. Koliko je prekršaja dobio? Jedan! Može li netko objasniti to? Čovek koji je celu utakmicu išao u prodore. Dva puta su ga faulirali na polaganju, sudije nisu ništa svirale. Janisa su vukli barem 25 puta na ovom prvenstvu.

Da podsetimo, ranije je FIBA eliminisala sa Mundobasketa sudije koje su oštetile Litvaniju na kraju meča sa Francuskom.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lule

    10. septembar 2019 | 11:30

    Covek je sve lepo rekao, kriminal od sudjenja...

  • Istina

    10. septembar 2019 | 12:40

    Bojim se da ce finale biti Spanija-Amerika.Tako ce sudije namestiti

  • Зимоњић Јанко

    10. septembar 2019 | 11:57

    Он је и упропастио "Хелене" својом индивидуалношћу и себичношћу. Грчка, која је синоним колектива, се редуцирала на једног играча, који их је на крају и сам избацио са СП-а.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA