≫ 

"Upalio" trik selektora Argentine protiv Srbije : U ovom je tajna pobede Gaučosa!

Taktiku koju je Hernandez spremio, ispostavila se kao dobitna

  • 10
Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Argentine ubedljivo je sa 97:87 savladala Srbiju u četvrtfinalu Mundobasketa, iako je malo ko verovao u tako nešto. 

Ipak, Gaučosi su uspeli, a selektor Argentine Serđo Hernandez imao je zanimljivu analizu utakmice sa Srbijom, pa je između ostalog otkrio i recept za trijumf nad našom ekipom.

- Pre utakmice smo konstatovali da je Srbija jako, jako dobar tim. Ali, istovremeno, i jako nezgodan, a i jako, jako visok tim. Pritom, ne malo viši od nas, nego baš, baš... I, pričali smo tako pred utakmicu... A evo šta je bila naša tajna. Mi smo, do ovog meča, bili najbolja odbrana na šampionatu sveta (po broju ukradenih lopti po meču), ali nam je bilo jasno da će nam oni ubaciti 90 poena. To nismo mogli da zaustavimo, znali smo da ne možemo. To je bila početna misao - krenula je analiza selektora Argentine, a potom je u istom dahu nastavio:

- Bili smo i te kako svesni da ne možemo da zaustavimo unutrašnju igru Srbije, onu u reketu, pa smo shvatili da, jednostavno, moramo da damo više poena od nje! Ne znam, 95, 100 poena. Znate, svi treneri stalno potenciraju: “Odbrana! Odbrana!”. Razumem ja sve to. Svi treneri vole odbranu, ali... morate da dajete koševe da biste pobedili. I, ponekad, mi bismo gubili mečeve od velikih timova samo zato što nismo verovali u sebe. A sada... Sada smo znali dve stvari: 1. da Srbija ima probleme u odbrani i 2. da može stalno da daje koševe. A eto, koliko smo im mi dali... 97? Pa, to je skoro 50 po poluvremenu. Ako pitate mene, eto, to je bio ključ našeg uspeha. Napad, ne odbrana - rekao je Hernandez.

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka Foto: FIBA

- Znate, mi nismo visoki. Nismo ni nešto mnogo atletski građeni. Zato moramo da igramo pametno. Baš pametno. Zato su nama ključne stvari kao što su stvaranje prostora, tajming, poštovanje taktike... Vidite, košarkaši Argentine su definitivno pametni. Ne pametniji od drugih, nego smo toliko takmičarski nastrojeni, da stvarno volimo da pobeđujemo. Ali, ne možemo to da ostvarimo jurnjavom po terenu, prosto nije to za nas, niti da skačemo kao ludi, ili da bacimo samo našim visokim igračima pa da oni to sve reše, jer mi i nemamo visoke igrače. Nemamo te “atlete”. Zato moramo da igramo pametno. To je i razlog što imamo toliko izvlačenja igrača iza blokova, to je i razlog što su nama za pobedu bitne stvari kao što su pik-en-rol, unutrašnja strategija, spoljna kretnja... a i Kampaco - zaključio je selektor Argentine.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    11. septembar 2019 | 15:06

    Svaka im cast. Kakvi god da su, nadigrali su nas 110% u svim segmentima. Pre svega, bili su fokusirani i ujedinjeni. Mnogo mi je krivo sto nasi nisu prosli...

  • Hmm...

    11. septembar 2019 | 15:05

    Pa da vi cepate mrežice na utakmicama a mi na treningu sve sam video.....

  • Joka

    11. septembar 2019 | 15:44

    Bas je tesko prevarit djordjevica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA