≫ 

Košarkaš koji nam je doneo jednu od najlepših pobeda nad Hrvatima završio karijeru

Rašić će se zvanićno povući u prijateljskoj utakmici Kluža i Fenerbahčea

  • 1
Kosta Perović Foto: MN Press

Aleksandar Rašić (35), bivši plejmejker Partizana i brojnih evropskih klubova, objavio je da će završiti profesionalnu karijeru na prijateljskoj utakmici svog Kluža i Fenerbahčea 14. septembra. 

Rašić će u bogatoj i trofejnoj karijeri ostati upamćen i kao važan član naše reprezentacije koja je 2010. godine igrala polufinale Mundobasketa, vrlo neprijatnog po nas zbog čuvenog poraza nakon sudijske krađe protiv Turaka u Istanbulu.

To prvenstvo će Rašić, kao i svaki navijač Srbije, pamtiti i po dramatičnoj pobedi u završnici meča sa Hrvatskom, kada je sa linije penala, uz jedan poen i jednan nameran promašaj, našem timu obezbedio plasman u osminu finala.

Podsetite se tih trenutaka i mirne Rašićeve ruke.

Biši plej Partizana poslednje tri sezone proveo je u rumunskom Klužu sa kojim je osvojio jednu titulu, dva Kupa i dva Superkupa države.

To su još tri trofeja koja je pridodao ionako bogatoj kolekciji pehara, a sve je krenulo sa Partizanom sa kojim je podigao tri ABA pehara, dve titule nacionalnog prvaka i četiri Kupa, da bi potom usledili trofeji prvaka države sa Sijenom i Albom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA