≫ 

We are fu*king losers! Sale Đorđević otkrio šta mu je Greg Popovič rekao posle poraza (VIDEO)

Kao i obično, Popovič je bio u elementu, čak i posle novog neuspeha njegovog tima

  • 7
Greg Popovič, Aleksandar Đorđević, Srbija  - Amerika Printskrin: Youtube/Fiba

Selektor Aleksandar Đorđević održao je posle konferencije na engleskom, gde je Amerikancima dao šmekerski odgovor na pitanje da objasni izjavu "neka vam je Bog u pomoći", pričao i za srpske medije.

Našim novinarima je opisao da je srećan zbog prikazane igre u pobedi nad Amerikom, ali i da ostaje žal što je to bilo samo za čast i ponos.

- Očigledna je bila želja i sportska dužnost da reagujemo na ovakav način. Mi kada igramo kao tim sve možemo. Nekad ide u jednom smeru, nekad u drugom, ali uvek treba insistirati na zajedništvu. Na tome smo radili, bio sam tu za njih da ih pričom motivišem i dignem. Trebalo bi da budemo srećni posle ovakve pobede i utakmice, što smo dokazali da možemo da igramo sjajnu košarku. Nažalost, igramo samo za čast i ponos.

Košarkaška reprezentacija SAD, Košarkaška reprezentacija Srbije Aleksandar Đorđević i Stiv Ker pred meč Srbija - Amerika; Foto: FIBA

- Otvorili smo meč na fenomenalan način, oni su još bili u šoku od Francuza. Verujem da je i njih sve ovo iznenadilo, verovatno su se pripremali za nekog drugog.

- Imali smo šut, posle smo pronašli i unutrašnju igru, imali dobru kontrolu i malo izgubljenih lopti. Na kraju je bio ključ da ne primamo u finišu brze poene kao protiv Argentine. Čestitke momcima, nije lako nikome, ali idemo dalje.

Novinari su pitali Saleta da li je prva četvrtina, u kojoj je Srbija dobila Amerikance sa 32:7 najbolja u njegovoj karijeri.

- Nije to najbolja četvrtina u mojoj trenerskoj karijeri. Možda samo što se odbrane tiče. Moram da kažem da nam je mnogo značilo da spavamo dve noći duže u jednom krevetu, da se odmorimo i uhvatimo ritam. Žao mi je što zbog selidbi i putovanja iz grada u grad nismo imali ni nekoliko treninga više da se pripremimo bolje. Ovakav sistem je jako težak, to sve ekipe i treneri misle, ali tako je kako je. Ne bih da analiziram i pričam sada o svemu što se desilo ovde, biće vremena za to kada prođe malo vremena, kad dođemo u Beograd - poručio je selektor.

Za kraj, novinare je interesovalo i šta mu je selektor Amerike, Greg Popovič, rekao po završetku meča.

- Rekao je lepo, u pravu je čovek. "Mi smo grupa jebenih gubitnika" - u pravu je čovek. Počeli smo da se spremamo. Trebalo je da igramo za nešto, a vidi šta igramo. To je između nas neki prijateljski, ali iskren odnos - poručio je Đorđević.

Pogledajte video izjave Saleta Đorđevića o rečima Grega Popoviča snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Kine, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IV

    12. septembar 2019 | 16:52

    Bravo Sale i Momci. Ovo si pobedio za Srbiju,Amere. To je kao zlatna medalja malte ne. Zdravo bili i opušteno,ne ko mora biti i peti.

  • neko iz mase

    12. septembar 2019 | 16:15

    Kada ide ostavka majstore? Kako ide izvinjenje naciji za unistenu generaciju? Hoce li neko preuzeti odgovornost ili gurate glavu u pesak? Hvala za sve u proslosti ali ti nisi covek koji nas vodi u budicnost!!!!

  • Milos

    12. septembar 2019 | 16:14

    Bitno da si ti pobednik.Covek od 40 godina vas je rasturio pod kosem u najbitnijem mecu na SP.Secam se Skole jos kad sam bio dete od 10-11 godina.Covek pred penzijom vas je urnisao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA