Srpski balon je bio prenaduvan: Repeša tvrdi da je pritisak "slomio kičmu" Orlovima

Podsetio je i na neke od prethodnih takmičenja gde smo odlazili "ispod radara" bez bremena favorita

  • 13
Jasmin Repeša Foto: Marko Jovanović

Hrvatski košarkaški trener Jasmin Repeša veruje da su previsoka očekivanja debelo odmogla srpskom nacionalnom timu u Kini.

Srbija je porazom od Argentine u četvrtfinalu Mundobasketa izgubila šanse za medalju, pa je pobedom nad SAD nastavila borbu za peto mesto na turniru.

Posle dominantne prve faze i isto takvog početka druge, usledilo je otrežnjenje u meču sa Španijom, a onda i poraz od Argentine. Do okršaja sa Špancima, Srbija je, računajući i pripreme pobedila u 14 utakmica zaredom.

- Gledao sam sve utakmice Srbije, uključujući pripremne, a redovno se čujem s kolegama odande i zaključak je da je ova generacija pod velikim psihološkim opterećenjem. Balon je naduvan više nego što je trebalo, jer treba podsetiti kako na prošlim takmičenjima, gde su osvajali srebra, realno nisu bili favoriti zbog mnogo otkaza igrača. Ali, napravljena je atmosfera kako se mora otići do kraja i to je očigledno bilo prepreka i veliko opterećenje igračima koji evidentno imaju kvalitet za velike stvari. Porazi od Španije i Argentine, selekcija koje imaju kontinuitet i tradiciju, pokazali su da niko ne sme da se potceni, pogotovo ne reprezentacije koje imaju igrače s ogromnim iskustvom i mnogo utakmica na velikim takmičenjima - rekao je Jasmin Repeša za Tportal.

On je dodao i da su kod Amerikanaca samo Voker i Mičel delovalo dobro u napadu, dok su se u odbrani svi trudili, ali to protiv uigranijih evropskih selekcija nije moglo da prođe.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Bjelica: Valjda smo se ovom pobedom malo iskupili, ali za 10 godina shvatićemo šta smo propustili

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trebinje

    12. septembar 2019 | 23:08

    Meni ovo skroz ima smisla!

  • RC

    12. septembar 2019 | 22:59

    A vas Hrvatski je odavno izduvan.

  • Косингас

    12. septembar 2019 | 23:44

    Јако Фијаско!!! Кога је брига за твоје мишљење? Посебно нас Србе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA