≫ 

NBA zvezde nedeljama ne treniraju: Popovič je glavni krivac za krah Amerikanaca!

Legendarni trener na meti kritika

  • 5
Greg Popovič Foto: Tanjug/AP

Nacionalna selekcija Sjedinjenih Američkih Država na Svetskom prvenstvu u Kini, posle poraza od Srbije, ostvarila je najgori plasman u svojoj novijoj istoriji kada je reč u mundobasketima, a za ovakav rezultat, okrivljen je trener Greg Popovič. 

Činjenica, nisu Amerikanci imali najjači sastav na raspolaganju. veliki broj NBA zvezda odustajao je kao na traci, a legendarni trener Popovič radio je sa onim što je imao.

Posle pobede nad Srbijom Španci su ušli u krug najužih kandidata za osvajanje Svetskog prvenstva, a danas (10.00) ih očekuje polufinalni duel s odličnom Australijom. Kvota na Furiju je 1,70, a na Australiju 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Australija

Ipak, kako prenosi ESPN u svom članku Brajana Vindhorsta, košarkaški stručnjak , uprkos brojnim manjkavostima, nije držao treninge na Mundobasketu.

- Zanimljivo je da Popovič nije održao puni trening skoro dve nedelje, bez obzira na brojne probleme, od kojih je loš šut igrača samo jedan od njih. Niko nije razmišljao da bi se dodatni trening mogao isplatiti. Nisu radili sa loptom, kretanje i napad. Popovič je to pokušao da implementira tokom trening kampa i priprema, ali iskreno, sve je to cepidlačenje - stoji u tekstu.

Kao jedan od razloga za ovakav postupak, bio je, da Popovič želi da sačuva igrače za NBA sezonu.

Jedino dobro je što su se plasirali na Olimpijske igre, u tom smislu, nastup je uspešan.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action na kojem se Sale ispričao sa Gregom Popovičem.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ggh

    13. septembar 2019 | 10:33

    Los sut igraca? Pa oni jedino sut i fizikalije imaju.. Sutem za 3 su se odrzavali protiv nas

  • BralE

    13. septembar 2019 | 12:07

    Kaze: SAD ostvarila najlošiji rezultat u svojoj novijoj istoriji!? WTF!? Pa oni i imaju samo „noviju“ istoriju! Jedino ako su i indijanci igrali košarku...

  • SRB

    13. septembar 2019 | 17:56

    Ovo pokazuje koliko njih boli uvo za ovo takmicenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA