≫ 

Put do Tokija vodi preko Atine: Grci zagrizli za organizaciju kvalifikacija za OI

Jedan od četiri kvalifikaciona turnira mogao bi da se održi u Grčkoj

  • 22
Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezenatcija Srbije nije uspela da se domogne borbe za medalje na Svetskom prvenstvu u Kini, a kako Francuska i Španija kao evropske selekcije jesu, put do Olimpijskih igara u Tokiju, mora se tražiti kroz kvalifikacije.

Pre 3 godine Orlovi su uspeli da se preko kvalifikacija, održanih u Beogradu, plasiraju u Rio i tamo osvoje srebro, a sada bi njihov put do najznačajnijeg sportskog takmičenja mogao da ide preko Atine.

Argentina je izbacila Srbiju, Francuska Ameriku, i sad obe reprezentaciju imaju cilj da postanu svetski prvaci. Trikolori su ipak favorit u današnjem polufinalu (14.00) s kvotom 1,50, dok je kvota na novo iznenađenje Gaučosa 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Argentina - Francuska

Naime, jedan od trunira mogao bi da se održi u grčkoj. Kako prenose mediji u toj zemlji, predsednik Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos izjavio je da će učiniti sve da uz pomoć države dođe do organizacije jednog od četiri kvalifikaciona turnira.

– Ne samo da imamo nameru da se prijavimo za domaćinstvo jednog od kvalifikacionih turnira, nego smo već izračunali budžet za taj događaj i uskoro ćemo početi razgovor sa državom po tom pitanju - rekao je Vasilakopulos.

Da pdosetimo, u planu je da se održi četiri kvalifikaciona turnira, a na svakom će igrati po šest reprezentacija.

Učesnici kvalifikacija će biti: Srbija, Poljska, Češka, Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska. Takođe, FIBA će dodeliti još četiri vajld karte, prema plasmanu. Samo pobednici turnira će moći da odu na Olimpijske igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    13. septembar 2019 | 10:26

    Mozemo mi sve ove nabrojane reprezentacije da dobijemo! 🇷🇸🏅 Samo da nam se vrati samopuzdanje i da smo slozni i zapamtite moje reci: Srbija osvaja Olimpijsko zlato u Tokiju 🏆 Zivi bili pa videli! 🏀

  • Djole

    13. septembar 2019 | 10:41

    A jel se Slovenija direktno plasirala kao pobednik EP? Ovo nije fer. Zasto nemaju priliku za plasman na Olimpijadu i male kosarkaske zemlje kao sto su Bugarska, Austrija, Malta,Hrvatska, Andora...I njima treba dati sansu iako ne bi nista napravili ali cisto da se ispostuje neki protokol

  • Pista

    13. septembar 2019 | 12:34

    Ovi turniri za OI gledajuci koje reprezentacije ucestvuju je kvalitetnije takmicenje od ovog svetskog prvenstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA