Odlučujuća borba za mesto selektora: Ko treba da vodi Srbiju, Sale ili Kokoškov? (ANKETA)

I dalje je ovo aktuelna tema, a na redu je drugi krug glasanja

Sasa Djordjevic, Igor Kokoskov Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Guliver/Getty Images/Tim Warner/Marko Jovanović

Srpska košarkaška reprezentacija će se sa Mundobasketa u Kini vratiti bez medalje, što je okarakterisano kao veliki neuspeh u našoj zemlji.

Odmah su pokrenute rasprave, gde je postavljeno i pitanje ko treba da bude selektor Orlova u narednom periodu.

U anketi Telegrafa, koja je izazvala desetihe hiljada navijača da glasaju, u kojoj su bili najistaknutiji srpski treneri i neki od najozbiljnijih kandidata, izdvojila su se posebno dva imena.

Jedan je aktuelni selektor, Aleksandar Đorđević, a drugi Igor Kokoškov, koji su zajedno dobili više od 50% svih glasova.

Anketa, selektor Srbije Foto: Telegraf

Mnogi žele da vide Đorđevića i dalje na klupi, jer veruju da su mečevi protiv Španije i Argentine bili samo loši dani, a malo je i utešna pobeda nad Amerikom popravila raspoloženje među pristalicama Saleta Đorđevića, koji su dobili argument više u raspravama da on treba da nastavi posao sa Orlovima.

Aleksandar Sale Đorđević, Srbija, košarkaška reprezentacija Srbije Aleksandar Đorđević; Foto: fiba.basketball

Sa druge strane, Igor Kokoškov je ime koje bi mnogi rado videli na klupi Orlova. Mlad i moderan trener, a veoma uspešan. Osvojio je zlato pre dve godine sa Slovenijom na Mundobasketu, a zatim postao i prvi srpski trener u NBA ligi. Nije se proslavio s Finiksom prošle godine, gde je dobio otkaz, ali je imao i jednu od najlošijih ekipa u ligi. Ubrzo je dobio novu ponudu i postao je pomoćnik u Sakramento Kingsima.

Igor Kokoškov Igor Kokoškov; Foto: AP/Tanjug

Zato i nema prepreka da bude selektor, jer kao pomoćni trener u NBA ligi može da preuzme i reprezentaciju. Takav je i primer španskog selektora, Serđa Skariola, koji je pomoćni trener u Toronto Reptorsima.

Kada na to dodamo i da je prvi čovek Sakramenta Vlade Divac, koji sigurno ne bi pravio nikakav problem da Kokoškov sedne na klupu Srbije, dobijamo jednog od najozbiljnijih kandidata za selektora, ukoliko Savez posle Mundobasketa odluči da nešto menja.

I sami možete da date glas u anketi ko bi bio bolje rešenje, a u komentaru da obrazložite svoje mišljenje.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action. Brajantov hvalospev o Bogdanu i Jokiću: Obožavam da gledam kako igraju!

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    13. septembar 2019 | 16:35

    Igor Kokoskov za novog selektora...

  • Baster

    13. septembar 2019 | 14:57

    Znao sam da će se većina "upecati" na ovu pobedu protiv amera.. U toj utakmici nas je hteo šut za tri i to je razlog pobede. Đorđević se mnogo oslanja na suv kvalitet naših igrača,bez prave analize protivnika i bez neke konkretne ideje kada nam ne ide,a i očigledan problem u svlačionici nije uspeo da ukroti. I,zbog nekog razloga,verovatno njegovog ličnog,nije kompletirao najbolje igrače za ovo SP. Mislim da bi Kokoškov bio bolje rešenje.. Najviše zbog toga što smatram da ima autoritet,a kada imate mnogo dobrih igrača u timu,mislim da je to presudno..

  • Mix

    13. septembar 2019 | 14:56

    Kokoskov !.....djordjevicu odlazi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA