≫ 

Argentinska bajka traje posle Srbije: Doktor Skola u 39. godini rasturio Francusku za finale (VIDEO)

Skola odigrao meč života na pragu 40. godine!

  • 43
Luis Skola Foto: Fiba.basketball

Košarkaši Argentine i Francuske odigrali su drugi meč polufinala Mundobasketa u Kini, a taj meč pamtiće se po majstorijama Luisa Skole u trijumfu latinoameričke selekcije sa 80:66!

Španija je u trileru od dva produžetka pobedila Australiju i rezervisala prvo mesto u finalu, koje je na programu u nedelju od 14 časova, a Argentina je od starta pokazala da zaslužuje završni duel za zlato.

Luis Skola je od starta preuzeo odgovornost i počeo da rešeta, dominirao je i u skoku, a pravu podršku imao je od Fakunda Kampaca, pa je sve podsećalo na partiju protiv Srbije.

Štaviše, Skola je vezao dve trojke kada je Francuska sredinom poslednje deonice počela da se približava, odveo je Argentinu na +15 i nastavio Mundobasket bajku.

Meč je završio sa 28 poena i 13 skokova uz dve asistencije i sada je sigurno prvi kandidat za MVP titulu! Podrška su bili Dek sa 13 i Kampaco sa 12 poena, uz sedam skokova i šest asistencija.

Rudi Gober je potpuno zatvoren, imao je tri poena uz 11 skokova, Ntilikina je došao do 16 poena, koliko je imao i Furnije.

Košarkaška reprezentacija Argentine, Košarkaška reprezentacija Francuske Foto: FIBA

TOK MEČA, ARGENTINA - FRANCUSKA

40. minut - KRAJ, Argentina je zasluženo u velikom finalu!

36. minut - Kakav momenat za dve trojke Skole, vraća Argentinu na +15!

35. minut - Ulazimo u završnicu, pa je ovo poslednji zalet Francuza da dođu do egala, Ntilikina ubacuje oba bacanja za 65:57.

33. minut - Kakva akcija! Kampaco krade loptu, Laprovitola asistira iza leđa za Skolu - veteran je sada na 20 poena i 11 skokova!

31. minut - Taman kad se probudila nada Francuskoj prilaskom na devet razlike, sevnula je trojka Laprovitole za 63:51.

30. minut - Kraj perioda! Argentina je na +12, Dek je promašio trojku, istom merom je uzvratio i Batum.

27. minut - Kako izgleda odbrana Argentina, najbolje govori činjenica da je De Kolo morao da šutira trojku sa centra! Onda je Skola lukavo iznudio bacanja za 57:42.

Košarkaška reprezentacija Argentine, Košarkaška reprezentacija Francuske Foto: FIBA

24. minut - Dominira Argentina, Galici vodi na 52:38 sa linije penala, u napadu su bili razoružani Francuzi u nekoliko vezanih napada!

23. minut - Kakva rafalna paljba trojkama, Vildoza, pa Batum vraća, i onda Skola pogađa za +10!

22. minut - Albisi je vratio trojku, a potom je problematično za Argentinu delovao faul Skole u napadu.

Košarkaška reprezentacija Argentine, Košarkaška reprezentacija Francuske Foto: FIBA

21. minut - Idealno je počelo drugo poluvreme za Argentinu, Vildoza je ubacio sva tri slobodna bacanja za dvocifrenu prednost, posle faula Furnijea.

20. minut - Napeto je, i deluje da će tek biti! Delija je uzvratio Ntilikini, a Argetnina na poluvreme ide sa +7, majstorsku trojku pogodio je Kampaco! On je ubacio osam poena, Skola ima 13, lider Francuske je Furnije sa devet.

18. minut - I dalje se drži vođstvo Argentine, svaki put kad se primakne Francuska, usledi težak koš, ovaj put ga je pogodio Brusino.

15. minut - Sada se opet igra neizvesno, na kratko je i Argentina vratila prednost, ali se ređa mnogo promašaja na obe strane. Usledila je mini serija, pa je Dek pogodio za +5 i usledio je novi tajm-aut Francuza.

13. minut - Preokret, Lesor je iskoristio asistenciju De Koloa da usamljen efektno zakuca i preokrene - Argentina uzima tajm-aut.

12. minut- Trojku Furnijea pokvario je Labejri, dirao je loptu, iako je išla u obruč, pa su poen manje upisali Francuzi. Ipak, u narednom napadu je Furnije približio tim na 23:22!

10. minut - Ušao je i Lesor u igru, nije se proslavio u odbrani, pa je preko njega Argentina otišla na 19:14. Onda je i Dek efektno zakucao, a na prvu pauzu između deonica, latinoamerički tim otišao je sa 21:18!

Skola je već došao do dvocifrenog učinka sa 10 poena, i nije postizao manje od 10 na poslednja 22 od 23 meča Svetskog prvenstva!

6. minut - Drži Argentina ovaj ritam, Kampaco opet dominira, prošetao se kroz reket i položio, sa druge strane je mirne ruke bio De Kolo.

5. minut - Malo je trgao Francuze Labejri trojkom, a Skola je uzvratio asistencijom za kucanje Delije.

4. minut - Sevnula je i trojka Kampaca, pa novi koš Skole za 10:2!

 

2. minut - Već na početku je jasno kakav fanatizam krasi Argentinu, Skola je već na početku ubacio sve poene za 5:2, jednom iz kontre koju je istrčao kao da se ne radi o 40-godišnjaku!

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Sale posle pobede: Želja i sportska dužnost je bila da reagujemo ovako

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ferrari 909

    13. septembar 2019 | 16:09

    Ne razumem....jel' da vraćamo Divca umesto Jokare?

  • Sveto

    13. septembar 2019 | 15:56

    Da opet igramo protiv Argentine ponovo bi mi izgubili.

  • Kiza

    13. septembar 2019 | 16:56

    Svaka cast!!! Ovo se zove igranje srcem za svoju zemlju!!! Utrcavanja,dodavanja,akcije,agresivno na loptu,ma bravo Argentinci,navijam za vas protiv ovih glumaca iz Spanije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA