Pre dve godine su me svi gledali kao ludaka: Skola podsetio šta je rekao i svima zapušio usta

Verovao je u svoj tim sa kojim je otišao u Kinu

  • 5
Luis Skola Foto: Fiba.basketball.com

Argentinski košarkaš Luis Skola podsetio je čitav svet na svoju izjavu kada je rekao da ga ova generacija Argentinaca sa Kampacom, Vildozom, Dekom i ostalima podseća na onu čuvenu gde su igrali Đinobili, Skonokini, Oberto i ostali veliki košarkaški asovi.

Argentinci su se plasirali u finale Mundobasketa u Kini pobedom nad Francuskom 80:66, a Skola je jedini preostali igrač iz te generacije i još uvek "dere" na parketu.

- Pre dve godine sam rekao nešto... Ovaj tim me podseća na zlatnu generaciju 1999, 2000. godine. Mnogi ljudi su me gledali kao ludaka. Danas izgleda da nisam toliko lud jer smo na istom mestu gde smo bili i 2002. godine - rekao je Skola posle velike pobede nad Francuskom.

Francuze je sa 28 poena i 13 skokova zaustavio na istom mestu gde ih je i pre pet godina zaustavila Srbija. Skola sa 39 godina ubacuje svima 20+ poena bez razlike i igra zaista kao MVP takmičenja, a pritom mlađima pomaže iskustvom.

- Da, sviđa mi se, ali donekle poričem to. Volim da igram, da radim razne stvari na terenu. Osećam kao da mogu da igram i malo mi je neprijatno kad mi kažu šta sve donosim svlačionici i klupi. Došao sam da igram, i osećam neki unutrašnji sukob, volim da igram i to je ono što želim da radim - rekao je Skola.

U drugom polufinalu je Španija pobedila Australiju, pa će u finalu Svetskog kupa u KIni igrati u nedelju od 14 sati u Pekingu.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Brajantov hvalospev o Bogdanu i Jokiću: Obožavam da gledam kako igraju

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brut

    13. septembar 2019 | 19:19

    Cudo od igraca. I bravo, nadam se da ces biti MVP prvenstva. Kapa dole majstore.

  • VESNA

    13. septembar 2019 | 18:25

    SVAKA TI CAST SKOLA !! ZA OVE NASE IGRACE SI PROFESOR !! HVALA !!

  • Nemke

    13. septembar 2019 | 18:36

    Majstor ostaje majstor jbg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA