≫ 

Bogovi košarke ljube Španiju u... Sočne psovke australijskog pomoćnika posle polufinala SP!

Iskalite bes, ali nemojte da se povredite, kaže Longli

  • 1
Foto: FIBA.com

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Australije i nekadašnji NBA šampion sa Čikagom Luk Longli bio je u neverici zbog načina na koji je Australija izgubila od Španije u polufinalu Svetskog kupa u Kini.

Španci su slavili posle dva produžetka (95:88), mada su "Bumersi" imali poen prednosti pred sam kraj regularnog dela meča završenog 71:71.

Australijance još muče "duhovi prošlosti", pošto su i pre tri godine poraženi u meču za bronzu na Olimpijskim igrama u Riju (89:88) od istog rivala. Longli je uporedio ta dva meča.

- To je tako slično. Je**no je slično. Mislim da smo u Riju takođe zaslužili da pobedimo. To je tako je**no... ne znam ni šta treba da uradimo. Moramo da nađemo neki oltar negde i prinesemo žrtvu ili da uradimo nešto za bogove košarke koji ljube k****ve Španiji. To možete da stavite u novine ako hoćete. Ti bogovi ljube k**** Španiji svaki put kad igramo protiv njih - ljut je bio Longli.

Foto: FIBA.com

On je potom objasnio i kako je tim reagovao na poraz... Bilo je vrlo jasno šta je Endrju Bogut mislio kada je pri dosuđenom faulu za Španiju u završnici gestikulirao prstima kao da su sudije potplaćene.

- Bili su besni. Slomljeni, ali besni. Na šta je bio usmeren njihov bes ne smem da vam kažem, ali verovatno po čitavoj svlačionici. Sada je tamo vrlo tiho. To je tim od kog smo izgubili u Riju, a zasluživali smo pobedu. Osećali smo kao da smo igrali dovoljno dobro da pobedimo. Da, prilično je tiho tamo - ponovio je Longli.

Pomoćnik je potom poručio svojim igračima da prvo vode računa o svom umu, pa onda i o svojim telima.

Foto: FIBA.com

- Neka iskale sav svoj bes, ali da ih to ne košta povrede. Nemojte time da ugrozite sebe. Imamo utakmicu za bronzu, znam da je utešna nagrada, ali bih svakako voleo i bronzu, još uvek nemam nijednu - zaključio je pomoćnik selektora Australije.

Da podsetimo, Argentina je u drugom polufinalu takmičenja pobedila Francusku, te će Australija za bronzu igrati protiv Francuza u nedelju od 10 sati.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Sale posle pobede: Želja i sportska dužnost je bila da reagujemo ovako

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA