≫ 

Ameri su ovo jedva čekali: Pobedili u "garbidž tajmu", idu kući sa najgorim plasmanom ikad (VIDEO)

Tim Grega Popoviča zauzeo sedmo mesto u Kini

  • 1

Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Amerike porazila je Poljsku 87:74 u duelu za sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Kini.

Posle dva šamara, najpre od Francuske u četvrtfinalu, potom i od Srbije u baražu za peto mesto, treći bi već bio previše za selekciju SAD, koja se konsolidovala i savladala Poljake za kraj šampionata, ali i pored toga ovaj sastav ostaće upamćen po najgorem plasmanu u istoriji Munobasketa.

Džejson Tejtum, Markus Smart, uz njih i Kemba Voker, presedeli su čitav meč na klupi za ovaj put, a trijumf nad Poljacima "izneli" su Donovan Mičel sa 16 poena (4/4 za tri), Džo Heris sa 14, Kris Midlton sa 13 i Herison Barns sa 10 poena...

imali su i Polaci šta da pokažu, kao ovu kontru koju je zakucavanjem završio najefikasniji igrač u poraženoj ekipi Ponitka.

 

Kod Poljaka, koji su uprkos porazu ostavili dobar utisak u Kini, prednjačila su tri najjača aduta ekipe Mateuš Ponitka sa 18 poena i 7 skokova, Adam Vaščinski sa 17 poena i Ej Džej Sloter sa 15 i 5 asistencija.

>>> Fiorentina u prva dva kola Serije A ima dva poraza, Juventus dve pobede. Iako u Firenci vlada velika mržnja prema Staroj dami, teško da će Viola uspeti da napravi veći problem Juveu. Kvota na dvojku danas (15.00) je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fiorentina - Juventus.

No, bilo je to dovoljno smao za "pristojan" poraz, pošto su Ameri već do poluvremena akumulirali dvocifrenu razliku (+17) što je kasnije bilo teško da se nadoknadi.

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA