≫ 

Verujte, vi vredite i igrate svim srcem, do kraja: Sale otvorio dušu, pa saopštio tešku odluku

Saša Đorđević je do poslednjeg pitanja novinara odgovarao profesionalno i sa puno emocija, a onda je saopštio da više nije na klupi Orlova

  • 4
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Češku 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19) i tako zauzela 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, ali i ostala bez selektora Đorđevića koji je odlučio da se povuče sa mesta na kojem je osvojio 3 medalje u poslednjih 5 godina. 

Zanimljivo, pre same odluke Sale je profesionalno, sa puno emocija odgovarao na pitanja novinara. Tako je, čestitao Bogdnoviću na odličnom prvenstvu i prokomentarisao brojne sporne odluke FIBA,

- Želeo bih da dodam. Organizacija je bila izvanredna. Ljudi su odlični, hrana je bila dobra, kao i doček, ali samo takmičenje...Bilo je toliko zahtevno i teško da bismo morali da razmislimo o tome u budućnosti. 

- Imate jedan tim koji ustane i ima ispred sebe vožnju od sat vremena, a drugi ustanu i imaju ceo dan putovanja. Moramo uticati na FIBA, na ljude koji odlučuju, da omoguće iste uslove svima koji se takmiče. 

Foto: fiba.com

Jedno od poslednjih pitanja, šre onog o tome da li ostaje selektor ili ne, odnosilo se na način na koji je uspevao da ostane fokusiran i podigne svoj tim posle poraza od Španije i Argentine. Usledio je Saletov emotivni odgovor, i ujedno poruka za sve.

- Vi mislite da je to problem, ali za mene nije. Ovo je bio navažniji meč u mom životu, kao i za ove momke. Takođe, i sledeća utakmica će biti najvažniji meč u našim karijerama. Verujete u sebe, da vredite, da ste takmičar, da igrate sa 100 posto mogućnosti i svim srcem.

- To je način na koji ja govorim i prenosim znanje. To je moj karakter. Nastojim da "probudim zmaja" u mojim igračima posle poraza od Argentine. Tog "zmaja" nisam želeo da budim posle Španije. To je nešto što smo morali bolje. U ovom sistemu takmičenja, nemaš vremena da se kaješ. Samo moraš da se probudiš i odmah pitaš "Gde je medved, treba da mu polomim nogu".

Košarkaška reprezentacija SAD, Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: FIBA

- Jako smo, čvrsti. Imamo taj karakter, stvarali smo to kod tih momaka. Kreirali smo naš bunker, našu odbranu. Ali, ostali smo kratki, i to je to. Dve utakmice koje smo izgubili, izgubili smo od finalista, koji zaslužuju da budu tamo. Čestitamo selektorima, obojici Serhija, koji su moji prijatelji. 

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ckm

    14. septembar 2019 | 19:22

    Legendo nasa ti mozes sta hoces i kako hoces, zaduzio si nas za sva vremena.

  • Mihailović

    14. septembar 2019 | 19:00

    Krivi smo svi,najviše mediji koji su unared Srbiju proglasili osvajačem zlata, preteški pritisak sa kojim se igraći nisu mogli nositi i još naporna putovanja da nisu imali vremena za pravi trening, a kamoli odmor...

  • MaaNee

    14. septembar 2019 | 17:37

    Napokon lepa vest. Kamo sreće da si ranije otišao jer ostaje žal za nikad lakšim svetskim zlatom. Moli se bogu da Teodosic brzo ozdravi jer bez njega nećeš dugo da se zadrži na klupi skupih italijani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA