≫ 

Sale Đorđević potvrdio odlazak iz reprezentacije: Znao sam da idem i pre Mundobasketa! (VIDEO)

Proslavljeni stručnjak Saša Đorđević nije više selektor Srbije

Saša Đorđević Foto: Youtube.com

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Češku 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19) i tako zauzela 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, a posle meča Saša Đorđević je potvrdio da odlazi sa mesta selektora. 

Na konferenciji za novinare posle meča sa Češkom, među brojnim pitanjima novinara, bilo je i ono koje se odnosilo na brojne spekulacije medija o odlasku Đorđevića sa mesta selektora.

- Da, čuo sam šta mediji pišu. Tačno je. Odlazim iz reprezentacije. Odlazim kada na žalost nismo uspeli da ostvarimo cilj. Odlučio sam to pre Mundobasketa. Ali, nije bilo u redu da se priča.  

Aleksandar Đorđević Foto: fiba.basketball

Đorđević je objasnio razloge svoje odluke.

- Leto želim da posvetim familiji koja je dosta propustila zbog mog angažmana. Hvala predsedniku Saveza Daniloviću, bivšem predsedniku Saveza Draganu Đilasu, Bodirogi, koji je bio tu kada sam došao. Hvala i svim igračima koji su bili tu kao i svim medijima - zaključio je sada već bivši selektor reprezentacije Srbije. 

Đorđević je u svom petogodišnjem mandatu osvojio 3 srebrne medalje, i to 2014. na Svetskom prvenstvu u Španiji, srebro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, kao i srebro na Evropskom prvenstvu 2017. godine. Uz to, zabeležio je jednočetvrto mesto 2015. godine, kao i 5. mesto na ovogodišnjem Mundobasketu.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action na kojem Saša Đorđević saopštava svoju odluku:

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Pre same priče o kraju angažmana na klupi Orlova, Đorđević je prvo čestitao Bogdanu Bogdanoviću na odličnoj partiji i odličnom prvenstu koje je odigrao.

- Prvo dozvolite mi da čestitam Bogdanu na neverovatnom prvenstvu. Neverovatne partije iz meča u meč. On je apsolutni lider tima i prvenstva.

Foto: fiba.com

- Falilo nam je još više da budemo tim i na tome treba da radimo još više, da imamo taj bunker, pre svega u odbrani. U prvom poluvremenu, košarka je bila fizička, sa puno kontakta. Onakva kakvu želimo i učimo da igramo. Nismo u prvom poluvremenu uspeli da igramo upravo to. Sve je to zbog nedostatka vremena koje smo imali ovog leta zbog nekih obveza u ugovoru koje su ovi momci imali. 

- Takođe, imalo smo dobro poluvreme. Vratili smo se i počeli da trčimo i igramo kako umemo, prilagodili smo se. Uspostavili smo našu igru i našu filozofiju. Imali smo 11 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, a 2 u drugom.  Imali smo dobar protok lopte u tranziciji. Čestitam Češkoj jer verujem da su odigrali zaista odlično takmičenje. Dobro su vođeni, imaju dobro trenera i Satoranskog koji ima sve atribute koji i njega i ostale košarkaše na terenu čine boljim. 

Foto: fiba.com

Saša Đorđević nije propustio priliku da prokomentariše i samo prvenstvo. Prema njegovim rečima, organizacija domaćina je bila dobra, ali su mnoge odluke FIBA diskutabilne.

- Želeo bih da dodam. Organizacija je bila izvanredna. Ljudi su odlični, hrana je bila dobra, kao i ljudi, ali samo takmičenje...Bilo je toliko zahtevno i teško da bismo morali da razmislimo o tome u budućnosti. 

- Imate jedan tim koji ustane i ima ispred sebe vožnju od sat vremena, a drugi ustanu i imaju ceo dan putovanja. 

- To se nama desilo 2017. godine. Imali smo jedan dan manje da se pripremimo za finale protiv Slovenije. A posle 15 dana takmičenja, potreban ti je taj jedan dan da se odmoriš i oporaviš za veliki meč. Moramo uticati na FIBA, na ljude koji odlučuju, da omoguće iste uslove svima koji se takmiče. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Melo

    14. septembar 2019 | 19:34

    Kakav smo mi Srbi čudan narod pa to nema nigdje... Al’ šta reci za Saleta kad smo mi u stanju i jednom Novaku Djokovicu da pišemo svašta nakon nekog poraza ili ne daj Boze povrede a odgovorno tvrdim da više nikada nećemo imati sportistu kao što je on... Selektore hvala Vam na svemu, bilo je zadovoljstvo gledati Vas na čelu tima kao i sve momke koji su prošli kroz reprezentaciju u poslednjih par ciklusa, kako svake godine daju sve od sebe igrajući za našu zemlju. Svi ovi sto Vas kritikuju nisu prošli ni osnove košarkaške igre a kamoli nešto više. Niko nije pretplaćen na medalje a pogotovo mi. Nadamo se svi da će neko nastaviti vrijedno i predano da radi Vas posao u narednom periodu a ja se nadam da će doći ponovo dan da nas sa klupe vodi Sale nacionale. Živi i zdravi bili, Bog da Vas čuva! 🇷🇸 Srbija 🇷🇸

  • ???

    14. septembar 2019 | 16:55

    Čekajte bre ljudi. Pre dve godine čovek uzme srebro na Evropskom prvenstvu realno sa B timom i bio je "Sale nacionalne",a sada nam ne valja. Tako je bilo i sa Đokovićem i sa svima. Stvarno smo generalno kao narod katastrofa. A o novinarima da ne pričam što tek pale vatru. Sale legendo hvala ti što si samleo Brazil kada smo svi mislili da ćete izgubiti, što Grci već par godina ne mogu da nam priđu i postale su nam redovne mušterije... A vama što ga pljujete imate internet pa podsetite se kako su igrali sva zadnja prvenstva. Ovo je bio kiks i to je to. Liverpul je izgubio od Crvene Zvezde pa ih nisu pljuvali. Sport je to.

  • Dragan

    14. septembar 2019 | 16:54

    Hvala ti legendo za sve ..... Mnogo nam je žao što odlaziš....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA