≫ 

Teško je naći motivaciju, prvi put smo pali u četvrtfinalu: Bogdan posle Čeha izvlači pouke (VIDEO)

Došlo je vreme za svođenje računa

  • 11

Košarkaš Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da nije lako vratiti se posle dva poraza od Španije i u četvrtfinalu od Argentine, pa potom pobediti Amerikance i Čehe za peto mesto na Mundobasketu u Kini.

- Teško je naći motivaciju za ovakve utakmice, nemaš nikakvu satisfakciju jer nema medalja i tako to, ali nam je značilo da završimo turnir pobedom, da pokažemo karakter i da nismo pali posle ta dva poraza - rekao je Bogdanović posle meča za peto mesto sa Češkom.

Bogdan je Česima ubacio 31 poen u pobedi 90:81 i odigrao najbolji turnir do sada. Srbija je uprkos njegovoj sjajnoj igri gubila na poluvremenu od Čeha 50:41.

- Ubacili su svašta. Mi smo igrali stvarno ok u odbrani, trudili smo se i držali plana i nismo imali toliko grešaka. Ne znam, od table, u poslednjoj sekundi, skok u napadu... Ali ponosan sam na momke što smo se pronašli i odigrali onako kako treba - dodao je Bogdanović.

Na pitanje kako bi ocenio turnir, kaže da nije lako kada se svode računi.

- Uvek su teški ovi turniri, neko prvo iskustvo za ovu ekipu da je ispala u četvrtfinalu, ali desilo se i to i treba da se okupimo opet za ovo prvenstvo i okupimo neke pouke - istakao je srpski bek.

Trojke je protiv Čeha šutirao tokom većeg dela meča maltene bez promašaja zbog čega se u jednom trenutku u drugom poluvremenu podigao na šut sa dobrih devet, deset metara u tranziciji i ranoj fazi napada.

- Trebalo je da uđe i ona jedna s pola i onda da tražim izmenu - našalio se Bogdanović na kraju prvenstva. Našoj reprezentaciji sada sledi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre naredne godine.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Raduljica: Važno je da možemo čista obraza da se vratimo kući

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duh^

    14. septembar 2019 | 16:56

    Svaka ti čast Bogdane 👍🇷🇸

  • Srbin

    14. septembar 2019 | 16:44

    BOG! 🇷🇸🏀

  • Biljana

    14. septembar 2019 | 17:03

    Ovaj momak je naše zlato! Sve čestitke za konstantno dobre partije, a reprezentaciji više uspeha na narednim takmičenjima. Imamo tim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA