≫ 

Drama u borbi za 3. mesto: Kakav preokret Francuza, Australija ostala bez istorijske medalje (FOTO)

Presudila je poslednja deonica koju su Francuzi dobili sa 25:13

  • 2
Kosarka Australija - Francuska Foto: Tanjug/AP

Košarkaške reprezentacije Francuske odbranila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u dramatičnom meču savladala Australiju rezultatom 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13)!

Francuzi su do odličja došli zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjoj deonici, ali i preokretu u finišu treće četvrtine. Podsetimo, Australija je imala +15 u toj trećoj deonici.

Kenguri su na taj način propustili veliku priliku da se domognu istorijske medalje, gledajući Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Nikada se na ovim takmičenjima nisu penjali na postolje.

Kosarka Australija - Francuska Foto: Tanjug/AP

Ključni trenuci su se dogodili na 1.43 do kraja. Francuska je imala 60:53, Mils je u napadu napravio veliku grešku za Kengure, potom i Bogut u odbrani olako prodao loptu, da bi Albisi svojom trećom trojkom odveo Trikolore na 63:56.

De Kolo i Batum su zatim pogađali sa linije penala, dok Australiju nije služio šut za tri peona u trenucima kada su jurili rezultat.

Ovo četvrto mesto je svakako najveći uspeh Kengura na SP, iako imaju za čim da žale. I u ovom meču, ali i posle polufinala i dva produžetka protiv Španije. Pogotovo zbog sporne odluke sudija u finišu meča kada je Furija i dobila priliku da igra produžetak.

Kosarka Australija - Francuska Foto: Tanjug/AP

De Kolo je sa 19 poena bio najefikasniji u redovima Francuza, a pratio ga je Furnije sa 16. Alboisi i Batum su imali po devet, Poirije osam, dok je Gober ubacio samo dva poena.

S druge strane, Ingls je imao 17 poena, Mils 15, a Kej devet. Ostali su bili ispod proseka, pogotovo Bogut koji je meč završio sa pet poena i šest skokova.

Podsetimo, za zlato će se boriti Španija i Argentina od 14.00 časova (RTS 1).

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budimo realni

    15. septembar 2019 | 13:04

    Španija i Argentina u finalu a mi baš od te dve reprezentacije izgubili. Znači da nismo slučajno izgubili te dve utakmice nego su su oni stvarno bolji od nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA