Briga me i za pobedu nad Amerima i za bronzu: Furnije očitao lekciju onima koji nisu hteli u Kinu!

Ne razume oni koji su odbili da igraju za reprezentaciju

  • 0

Foto: FIBA.com

Bek košarkaške reprezentacije Francuske Evan Furnije pokazao je koliko mu je krivo što Francuzi nisu iskoristili dobru šansu da prođu u finale Svetskog kupa u Kini.

- Osećamo da smo mogli više, pamtiću utakmicu sa Argentinom dok sam živ. To mora da bude lekcija, za mene kao igrača i mene privatno - kazao je Furnije posle utakmice.

Francuzi su osvojili bronzu (67:59) iako su gubili od Australije sa 15 poena razlike u trećoj četvrtini. Prethodno su u četvrtfinalu savladali Sjedinjene Države, a onda su u polufinalu izgubili od Argentine (80:66).

- Iskreno me baš briga i za pobedu nad Amerikancima i za bronzu. Došli smo ovde da osvojimo zlato, a ne za bronzu i da pobedimo Drim tim. Kad pogledamo timove, da li stvarno mislim da su Španija i Argentina dve najbolje ekipe? Ne, ali su igrali bolje i pobedili. To je FIBA košarka, igra se na jednu utakmicu - objasnio je razočarani bek Francuske.

Osvrnuo se i na mnogo odsutnih igrača iz tima Amerike, istakavši da ne razumeju koliko je igranje za reprezentaciju bolje od građenja sopstvenog imidža kroz klupsku košarku.

- Smeta mmi to. Kad pogledate Lebrona Džejmsa, Kevina Durenta, Kajrija Irvinga, sve te igrače... Dolazili su već ovde i osvajali medalju. Ali za moje prijatelje poput Tobajasa Herisa mislim da bi to bila odlična prilika da vide nešto drugačije i takmiče se. Mislim da ne razumeju koliko bi to bilo dobro za njihovu karijeru. Ovo je jak turnir, odlična košarka, super intenzivna. Znam da moraš da radiš na svom imenu, ali ovo je bolje - objasnio je Furnije.

Da podsetimo, Furnije je bio i jedan od najboljih strelaca turnira pošto

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Raduljica: Važno je da možemo čista obraza da se vratimo kući

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA