≫ 

Bogdan Bogdanović je u idealnoj petorci Mundobasketa u Kini, Rubio MVP! (VIDEO)

Bogdan zasluženo među najboljima

  • 20
Foto: FIBA.com

Bogdanović je priznanje zaslužio time što je bio najbolji strelac Mundobasketa sa 183 poena, a reprezentaciju Srbije je predvodio u osam utakmica šampionata sa 22,9 poena po meču.

Orlovi su, nažalost, mogli samo do petog mesta pošto su u odlučujućim mečevima poraženi, prvo od Španije u drugom meču druge faze, a onda i od Argentine u četvrtfinalu Svetskog kupa.

Jedini koji je imao šansu da ugrozi njegovu poziciju najboljeg strelca je bio Peti Mils koji je u meču sa Francuskom za bronzu postigao 15 poena i tako ostao samo poen iza beka Sakramento Kingsa.

Riki Rubio je proglašen MVP igračem finala Mundobasketa i čitavog turnira. Pored Bogdana, u najboljoj petorci su Evan Furnije, bek Francuske, Riki Rubio i Mark Gasol iz Španije i Luis Skola iz Argentine.

Rubio je priznanje zaslužio tako što je uz Gasola vodio Španiju do zlata, a na putu do najsjajnijeg odličja je imao u proseku 16,4 poena (ukupno 131 poen, 43,6 odsto šuta iz igre), šest asistencija i 4,6 skokova po meču.

Španija je u finalu pobedila nervoznu i podređenu Argentinu 95:75 (23:14, 20:17, 23:16, 29:28), a Rubio je u finalu imao 20 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Bogdanović: Nisam jurio prosek, šteta što nije ušla ona s pola...

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRX

    15. septembar 2019 | 16:12

    Bravo Bogdane, ali nisi mogao sam...

  • Štebek

    15. septembar 2019 | 16:30

    Nisi mogao sam, boljeg košarkaš i čoveka Srbija nece skoro imati. Ti si naš MVP ! 🇷🇸🇷🇸

  • Biljana

    15. septembar 2019 | 16:38

    Hvala Bogdane za svaki sekund radosti zbog košarkaške rapsodije koju si nam pružio! Živ bio momče!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA