Barbosa citirao Popoviča, pa spomenuo i Jokića: Ovi momci inspirišu nove generacije (FOTO)

Brazilac je u poznoj fazi svoje karijere bio jedan od najboljih u timu Brazila

  • 0
Foto: FIBA.com

Košarkaš Brazila Leandro Barbosa zadovoljan je učinjenim na Svetskom kupu u Kini, uprkos tome što je Brazil završio tek na 13. mestu na svetu.

Brazilci su odigrali pet utakmica u Kini, prošli prvu fazu i grupu F sa Novim Zelandom, Grčkom i Crnom Gorom sa tri pobede. Zatim ih je razbila Češka u prvoj utakmici druge faze, a eliminisali su ih Amerikanci pobedom 89:73.

Barbosa je predvodio svoj tim uz Andersona Varežaa, ali dva prekaljena veterana nisu bila dovoljna za bolji plasman.

- Bila je čast što sam učestvovao na ovakvom turniru svetske klase i što sam igrao odlične utakmice koje su vodili neki od mladih ali i iskusnih košarkaša. Utakmice za pamćenje koje će inspirisati nove generacije širom sveta - napisao je Barbosa uz fotografiju na kojoj su bile neke od najvećih zvezda današnje košarke: Nikola Jokić, Janis Adetokumbo, Donovan Mičel, Peti Mils, Greg Popovič i sam Barbosa, svi obučeni kao čuveni strip junaci.

On je potom citirao Popoviča koji je na početku turnira rekao da se igrači iz Evrope pretvaraju u super-heroje kada igraju za svoje reprezentacije. Zanimljivo je primetiti da se niko od perjanica sa fotografije nije našao u idealnoj petorci šampionata.

Da podsetimo, titulom svetskog prvaka se okitila Španija pobedom nad Argentinom 95:75 u finalu u Pekingu.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Bogdanović: Nisam jurio prosek, šteta što nije ušla ona s pola...

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA