Siguran sam 99% da Kokoškov neće biti selektor: Miško objasnio šta koči Igora ka klupi Orlova (FOTO)

A reprezentacija je napravila najlošiji rezultat u poslednjih 10-15 godina

  • 37

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović ne veruje da će naslednik Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije Srbije biti doskorašnji trener Finiks Sansa Igor Kokoškov.

- Mislim da Kokoškov nije kandidat, 99% sam siguran i verujem da NBA liga ne dozvoljava da treneri, prvi ili pomoćni, odsustvuju iz tih razloga (poput FIBA kvalifikacija). Našu reprezentaciju u prozorima mora da vodi neko ko ne vodi tim u Evroligi ili NBA, pošto se ta takmičenja igraju za vreme FIBA prozora - rekao je Ražnatović. gostujući na RTS tokom finala Mundobasketa u Kini.

Dok je u finalu Argentina igrala protiv Španije i izgubila 75:95, Srbija je morala da se zadovolji petim mestom posle dve pobede u doigravanju nad Amerikancima i Česima, a posle poraza u četvrtfinalu od Argentinaca.

Đorđević je u subotu najavio da je i pre Svetskog kupa znao da odlazi sa selektorskog mesta na kom je proveo poslednjih pet godina i osvojio tri srebrne medalje.

Aleksandar Đorđević Aleksandar Đorđević na konferenciji posle pobede nad Češkom saopštio svoju odluku da odlazi, Foto: FIBA

- Manevarski prostor je sužen, neozbiljno je za bilo koju organizaciju da u februarskim prozorima vodi jedan trener, pa kvalifikacioni turnir i Olimpijske igre drugi, pa da se u novembru vrati onaj prvi - dodao je Ražnatović.

Otežavajuća okolnost po našu reprezentaciju je i to što su mnoge jake selekcije ispale sa turnira pre četvrtfinala i polufinala poput Litvanije i Grčke. Treneri kažu često "kako nama, tako i njima", ali to nije jedina "loša vest" pred kvalifikacije za Tokio narednog leta.

- Grčka i Litvanija hoće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i to će biti jako teško za nas, čak i da se svi odazovu. Nema vremena za pripreme! Između završetka sezona i toga neće biti vremena. Selektor neće imati vremena da uigrava tim i pitanje je šta će se tu desiti - objasnio je "Miško".

Miodrag Miško Ražnatović Miodrag Ražnatović na utakmici, Foto: Marko Jovanović

Podsetio je i na svoju izjavu da je sve osim medalje neuspeh i otišao korak dalje u oceni učinka Srbije u Kini.

- Bez obzira na tu slatku pobedu protiv Amerikanaca (za plasman od petog do osmog mesta, prim. aut.), ovo je jedan od naših najlošijih rezultata u poslednjih 10-15 godina - zaključio je Ražnatović.

Da podsetimo, Kokoškov, o kome se prethodnih dana pričalo kao mogućem nasledniku Đorđevića, vodio je Sloveniju do najvećeg uspeha u istoriji tamošnje košarke, pobedom upravo nad Đorđevićem i Orlovima u finalu Evrobasketa 2017.

Nakon toga je otišao u NBA gde je proveo sezonu na klupi fenjeraša iz Arizone, pre nego je otišao u Sakramento Kingse kao pomoćnik Luku Voltonu.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Mark Gasol izjavom posle finala objasnio neuspeh Srbije!

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    15. septembar 2019 | 20:39

    Kao sto sam vec vise puta rekao, za nasu situaciju i teskoce u kojima se nalazimo nama treba cista inteligencija a to je Maljkovic. Da tu ima gen kontinuiteta i harizme dokazala je njegova kcerka. 1. Maljkovic da izvadi kestenje iz vatre na dobri stari jugo-nacin 2. Kokoskov na duze staze da uvede naucni pristup kosarci. CILJ: da sprijecimo survavanje srpske kosarke koje je iminentno

  • Ante

    15. septembar 2019 | 20:08

    Pa, znate li gde smo bili pre Sase?!?! 2013 .g u Sloveniji na EP sa Dudom. Tada smo bili zreli da izgubimo od Spanije sa 40 kosa razlike. I taj doticni i sira javnost hoce da omalovazi Saletov mukotrpan rad ?!?!. Onaj Kapidzic rece da Sasa Djordjevic , treba da polozi racune i objasni neuspeh' i jos uzgred napomenu Kalinica i Nedovica. ZAPAMTITE- SALE NIKOME, ZA ONO STO JE NAPRAVIO ZA OVIH 5 GODINA NE TREBA DA POLAZE RACUNE. KOMENTARI I KRITIKE NA RACUN SALETA SU OD NEZNALICA I OD ONIH KOJI NE POZNAJU KOSARKU. NIJEDAN ALI NIJEDAN, NIJE NI PRIBLIZNO DAO NASOJ KOSARCI NI KAO KOSARKAS NI KAO TRENER .

  • Beast

    15. septembar 2019 | 19:23

    Pravicemo mi Saleta od blata, samo polako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA