≫ 

Pobeđivali smo Srbiju, Francusku, Rusiju... Španiju ćemo brzo zaboraviti: Argentincima "ok" i srebro

Ko igra bolje, pobeđuje - poručuju iz štaba novog vicešampiona sveta

  • 1
Foto: FIBA.com

Selektor Argentine Serhio Ernandez srećan je učinkom njegove reprezentacije na Mundobasketu u Kini uprkos ubedljivom porazu u finalu i osvojenom srebru.

Argentince pred takmičenje nije mnogo stručnjaka videlo kao jednog od favorita, pa su iz drugog plana pobeđivali mnoge jake timove, pa i Srbiju u četvrtfinalu.

- Ovo je drugačije u odnosu na ostatak turnira. Igrali smo odlično, pobeđivali sve: Francusku, Srbiju, Rusiju, sve top deset ekipe i igrali smo vrlo, vrlo dobro tako da ćemo brzo zaboraviti šta se desilo sa Španijom. Što se mene tiče, osvojili smo srebro, nismo izgubili zlato. Srećan sam i ponosan na svoje igrače, oni su najbolji na svetu - izneo je Ernandez prve utiske posle finala.

Španija je u finalu pobedila 95:75, dok je Argentina tokom većeg dela susreta igrala nervozno, bez mnogo koncepcije i tečnosti u kretanju lopte uz odsečenog Luisa Skolu.

- Njihova taktika je bila perfektna, kao i njihova egzekucija. Imaju strašne igrače sa mnogo iskustva, dužu klupu od nas i bili su i bolji od nas. Nismo bili umorni, nismo bili zadovoljni samo zbog toga što smo stigli do finala, hteli smo da pobedimo, ali je ovo košarka. Ako igraš bolje od drugog, pobeđuješ, to je to - rekao je Ernandez.

Njegova reprezentacija je u polufinalu nakon Srbije pobedila i Francusku, dok je Španija na putu do finala imala lakši put išavši preko Poljske u četvrtfinalu, a onda i Australije u dramatičnom polufinalu. Ovo je Španiji druga titula prvaka sveta posle 2006. godine.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Mark Gasol izjavom posle finala objasnio neuspeh Srbije!

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA