Ispadanja Srbije i SAD su šok, šta reći? Šarić poručio da će se uvek odazivati Hrvatskoj

Mundobasket je bio veliko iznenađenje i za naše susede

  • 0

Hrvatski košarkaš Dario Šarić spreman je da se odazove pozivu nacionalnog tima, ako Hrvatska dobije pozivnicu za kvalikacije za Olimpijske igre.

Hrvati su propustili Mundobasket u Kini, koji je u nedelju završen pobedom Španije nad Argentinom 95:75 u finalu.

Prethodno su se FIBA kvalifikacije po novom sistemu ispostavile kao nepremostiva prepreka za Hrvate, koji se sada nadaju spomenutoj pozivnici.

- Ko bude zdrav i slobodan, i ko bude želeo da igra, taj će da dođe na okupljanje. Videćemo, rano je za sada da se govori o detaljima. Ja sam se uvek odazivao i uvek ću se odazivati. U korektnim sam odnosima i sa svim ostalim saigračima iz reprezentacije, kad igramo međusobne utakmice čujemo se i vidimo, često odemo i na večeru. Svako od nas vodi brigu o sebi i svojoj karijeri i nema smisla bilo šta drugima sugerisati - rekao je Šarić za 24sata.hr.

Dario Šarić, košarkaška reprezentacija Hrvatske

Foto: AP/Tanjug

Krilni centar Finiks Sansa prokomentarisao je i rezultate na Svetskom kupu u Kini, gde je bilo iznenađenja: pre svih ispadanje Srbije u četvrtfinalu, mada su Orlovi bili jedan od dva glavna favorita za zlato uz Amerikance.

Ni Sjedinjene Države se nisu proslavile završivši na sedmom mestu.

- Šta reći, jako je mnogo iznenađenja, ispadanja SAD i Srbije pre svih... Ali, ko može da kaže da jedna Španija, Argentina ili Francuska nisu odlične ekipe? U košarci ne pobeđuje uvek onaj ko je favorit na papiru - istakao je Šarić.

Dario Šarić

Foto: Telegraf/Lenovo Vibe shot

Kvalifikacije za Olimpijske igre se igraju naredne godine i biće veoma teške jer će mnoge kvalitetne selekcije poput Grčke, Litvanije, Rusije Turske, Nemačke svoj put do Tokija tražiti kroz njih.

Uz ekipe koje su već obezbedile kvalifikacije, Hrvatska se nada još jednoj od dve specijalne pozivnice namenjene reprezentacijama iz Evrope.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Mark Gasol izjavom posle finala objasnio neuspeh Srbije!

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA