183 poena u samo 60 sekundi: Svi Bogdanovi koševi na Mundobasketu!

Srpski košarkaš je bio najbolji strelac nedavno završeog Svetskog Kupa u Kini

  • 13
Bogdan Bogdanović Foto: Marko Jovanović

Bogdan Bogdanović je ubacio 183 poena na Mundobasketu u Kini ili prosečno 22,9 po meču,  a ta cifra bila bi mnog bolja da je malo više igrao protiv Portorika i da je dao više od 5 poena. Ali, nema veze, svakako je impozantno imati najboljeg strelca turnira.

Jedan od asistenata u stručnom štabu Srbije Adam Tatalović, koji je inače i član Sakramento Kingsa, kao video analitičar, podelio je video sa 60 sekundi svih Bogdanovih poena na SP i to pod nazivom "Mamba Mentalitty" aludirajući na Kobija Brajanta i njegov pristup trenizima.

Bogdanović je na ovom SP ušao u istoriju srpske košarke, jer je prvi igrač naše zemlje koji je na jednom FIBA takmičenju ubacio preko 130 poena.

Bogdanović je u prvom meču protiv Angole ubacio 24 poena. Protiv Filipina je malo odmarao, ali opet sakupio 17. Italiju je torpedovao sa 31 poenom, protiv Portorika samo pet za 20 minuta, a onda u porazima od Španije i Argentine 26 i 21 poen.

Amerima je ubacio 28, a Česima 31 poen u borbi za peto mesto.

Inače, Bogdanović je posle povratka iz Kine rezimirao svoje utiske i otkrio da je sve splet nesrećnih okolnosti.

- Nesrećne okolnosti, možda nam ni organizacija nije išla na ruku, i sistem takmičenja je bio novo iskustvo. Zatim i pritisak favorita od samog početka, ne znam da li je iko u istoriji košarke bio favorit ispred SAD... Ne mogu da nađem konkretan jedan razlog, ali ni mi nismo zadovoljni rezultatom.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

- Dok pobeđuješ, onda ne osećaš pritisak. Desila se Španija, nadmudrili su nas tu utakmicu, odigrali iskusnije i zrelije. I dalje mislim da kvalitetom nisu bolja ekipa, ali u toj utakmici i na SP su dokazali da su najbolji. Posle tog poraza se desilo ono 'i mi možemo da izgubimo - rekao je Bogdanović.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na https://www.motorola.com/rs/sr/products/motorola-one-action" target="_blank">Motoroli One Action.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petar

    22. septembar 2019 | 08:33

    Sta ste se uhvatili tog Bogdanovica dao dosta koseva na revijalnoj utakmici.Kosarka je timska igra.Pokazali su Spanci a posebno Argentinci

  • Srki

    22. septembar 2019 | 08:57

    Zna li neko njegov indeks korisnosti! pošto je igrao maksimalno po 38 minuta po utakmici,jedino je oborio vreme provedeno na parketu.

  • Duje

    22. septembar 2019 | 09:37

    Bogdanovic je odlican kosarkas i vodja tima na utakmicama revijalnog karaktera ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA