≫ 

Hrvati spremili "bombu" za napad na Olimpijske Igre: Dovode najboljeg igrača Efesa?

Američki plej razmišlja o ideji da postane Hrvat

  • 7

Košarkaška reprezentacija Hrvatske boriće se za Olimpijske igre kroz kvalifikacioni turnir koji će biti nikad jači, a kako bi otišli u Tokio ''kockasti'' su blizu dogovora da naturalizuju američkog plejmejkera Šejna Larkina.

Plej Anadolu Efesa je nedavno odbio povratak u domovinu, i kako su preneli pojedini mediji potpisao je novi ugovor sa turskim klubom čime je postao jedan od najplaćeniji košarkaš u Evropi svih vremena.

Za vikend je Efes igrao turnir u Zadru, a nakon poslednje utakmice 26-godišnjak je prokomentarisao mogućnost da zaigra za reprezentaciju Hrvatske.

Mogu da kažem da sam definitivno otvoren za ovu ideju. Bilo bi sjajno da zaigram na Olimpijskim igrama, to je san svakog sportiste. Naravno da bih voleo da to bude u američkom dresu, ali u ovoj situaciji sam definitivno zainteresovan da igram za Hrvatsku, razmisliću o tome dobro ove sezone.

- Naravno, na to će uticati mnogi faktori, moram da vidim šta se očekuje od mene, ali ideja je svakako interesantna - rekao je Larkin za hrvatske medije.

KK CSKA - KK Anadolu Efes Euroliga Foto: Tanjug/AP

Za razliku od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kada su se utakmice igrale u terminima Evrolige i NBA utakmica, turnir za olimpijsku vizu se igra krajem juna, početkom jula, tako da će svi najbolji igrači moći da se odazovu pozivima svojih selekcija.

U medijima se pojavila informacija da je Larkin dobio poziv i od reprezentacije Turske, ali 180 centimetara visoki plej je to demantovao.

Nisam dobio zvaničnu ponudu, čuo sam samo glasine da bi to moglo da se dogodi. Videćemo, sezona je tek počela, vremena još ima za važne odluke - dodao je saigrač srpskog reprezentativca Vasilija Micića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arkan

    22. septembar 2019 | 14:24

    Reprezentacija nije klub, i ovo mora da se resi nekim zakonom, nemoguce da svaka rep. Ima po 2 stranaca ! Ok ako je tamo rodjen ali da se dovode kao da je neki transfer, tu za mene nema obraza.

  • Acca

    22. septembar 2019 | 15:32

    Ako ih nije sramota neka dovode. Zna se sta je klub a sta reprezentacija

  • Mix

    22. septembar 2019 | 17:13

    Njihova reprezentacija je i tako od stranaca sastavljena...pola igraca su im Srbi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA