Perperoglu za Telegraf: Ako su Srbiju "razapeli" zbog petog mesta, zamislite šta je bilo sa Grčkom!

Krilni igrač se fokusirao na pripreme sa klubom, ali nam je otkrio šta su mediji pisali o prvenstvu u Kini

  • 2
Stratos Perperoglu

Foto: Marko Jovanović

Košarkaš Crvene zvezde Stratos Perperoglu kaže da je neuspeh Grčke na Mundobasketu u Kini dočekan "na nož" kao što je bio i rezultat Srbije koja je završila na petom mestu.

Stratos je za Telegraf govorio tokom dana namenjenog medijima kada su crveno-beli u punom sastavu predstavili tim za narednu sezonu, pa je tim povodom bilo priče i o Evroligi u koju se Zvezda vratila.

 - Osećam se dobro, potpuno sam se oporavio, osećam se fizički dobro i uzbuđen sam što sam ovde. Lepo je što sam se vratio u Beograd, volim ovaj grad i saigrače i tim. Prilagođavanje je prošlo vrlo glatko - rekao je Perperoglu za Telegraf.

Grčka je predvođena Janisom Adetokumbom, vladajućim MVP-jem NBA lige stigla samo do druge faze takmičenja gde su je skupo koštali porazi od Brazila i SAD-a.

- Nisam mnogo gledao Mundobasket jer smo imali treninge i pripreme, ali sam ispratio nekoliko utakmica, ali oba tima (Srbija i Grčka) su doživela teške udarce. Grčka nije prošla do četvrtfinala, Srbija takođe, očekivali su medalje. Ali nikad ne možete da garantujete uspeh na turniru i mnogo je pritiska, nekad dobijete a nekad izgubite - dodaje Perperoglu i opisuje kako je 11. mesto prošlo u javnosti kod južnih suseda Srbije.

- Možete da zamislite šta su u Grčkoj onda pisali o 11. mestu... Očekivanja su bila vrlo visoka zbog Janisa koji je došao da igra. Istina je da Grčka nije bila baš dobra u poslednjih desetak godina i pritisak je rastao. Bila je ovo godina kada su mogli da nastave korak napred.

On se nije našao na spisku selektora Tanasisa Skurtopulosa, mada je u mnogo navrata prošle sezone pokazao da je zaista klasa na krilnim pozicijama.

- Mislim da su igrači koji su bili tamo, najbolji koji su mogli da odu na turnir - kratko je prokomentarisao nekadašnji krilni košarkaš Olimpijakosa, koji je imao poruku za svoje saigrače pred novu sezonu u Evropi.

- Rekao bih im samo da uživaju. To je najbolje takmičenje u celoj Evropi i skoro svake večeri se takmičite protiv najboljih timova. Samo uživajte, igrajte jako i dajte sve od sebe na terenu i sve ostalo će da dođe. Jedino što možete da kontrolišete jeste da date sve od sebe - zaključio je Perperoglu.

Da podsetimo, Zvezda se u novoj sezoni plasirala u Evroligu pobedom nad ekipom Budućnosti u finalu ABA lige prošle sezone (3-2). Što se tiče Mundobasketa, Srbija je dvema pobedama okončala takmičenje na petom mestu, a novi svetski prvak postala je Španija koja je u finalu savladala Argentinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    23. septembar 2019 | 17:33

    Sta je ovaj hteo da kaze kao da smo bili 2-3 mesto pa Grcka je 10 mesta ispod nas nama ni finale nebi bilo po meri kakav tim smo samo imali

  • 👵🏻

    23. septembar 2019 | 18:00

    Pošto li je ajvarka 🌶 u Grčkoj ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA