Dobro bi mi stajao dres Turske: Larkin o Hrvatima, Turcima i želji da zaigra u Tokiju

Spreman da sasluša sve ponude

  • 2

Košarkaš Anadolu Efesa Šejn Larkin otvoreno je govorio o mogućnostima da zaigra za Hrvatsku u nekom od narednih takmičarskih ciklusa, ali je u opciji još jedna ekipa: Turska.

On se minule sezone profilisao kao jedan od najboljih poentera u Evropi i postao bi samo jedan u nizu naturalizovanih američkih igrača na Starom kontinentu. Njegova i zasluga Vase Micića je što je Efes osvojio titulu prvaka u Turskoj i u Evroligi stigao do finala (poraz od CSKA).

- Otvoren sam za tu ideju. Bilo bi lepo igrati na Olimpijskim igrama i to je san svakog sportiste. Radije bih igrao za SAD naravno, ali u ovoj situaciji definitivno sam spreman da igram za Hrvatsku - rekao je Larkin.

Postoji mogućnost i da Larkin obuče dres Turske, koja je već na Mundobasketu u Kini imal Skotija Vilbekina u svom timu.

- Bilo bi odlično ako stigne ponuda. Igram sam duže od godinu dana i poštujem navijače. Ovde sam osvojio prvenstvo i osećam se kao kod kuće. Ovo je jedino mesto gde sam igrao više od jedne godine kroz celu karijeru - dodao je Larkin.

Zbog svega toga smatra da je pokazao poštovanje prema fanovima Efesa, ali i Turske.

- To pokazuje koliko poštujem ovu državu, volim navijače, volim mesto, bilo bi kul da igram za ovu državu, bilo bi sjajno iskustvo, nema još uvek zvanične ponude ali bih razgovarao o tome. Videćemo, ima vremena, ali taj dres bi mi dobro stajao - naglasio je saigrač Vase Micića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    23. septembar 2019 | 21:12

    I kad moze takav igrac iz inostranstva da se bori za tudju drzavu?? Kako moze da to iskustvo dozivljava emotivno? To je van pameti, i jos da pogleda ponude kao da ga neki klubovi traze. Boze me sacuvaj koji dijabolik, a ako ga pa ovi prihvate onda su jos gori.

  • Licitacija

    24. septembar 2019 | 13:41

    Jel daje neko vise? Prvi put...drugi put....prodato!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA