U Bogdanovoj igri je sve bilo glatko, pucao je od samopouzdanja! Bek Kingsa na listi najboljih u NBA

Američki ESPN objavljuje tradicionalnu listu 100 najboljih igrača u NBA ligi

  • 0
Bogdan Bogdanović

Foto: fiba.basketball

Srbija će izvesno imati bar dvojicu predstavnika pošto je Bogdan Bogdanović rangiran na 74. mestu, a Nikola Jokić će se najverovatnije rangirati od prvog do 15. mesta.

Iz regiona su tu Jusuf Nurkić (83. mesto), Nikola Vučević (40), Bojan Bogdanović (48). Već na prvi pogled deluje da NBA analitičari nisu cenili Mundobasket, iako su uzeli u obzir partije igrača sa Svetskog kupa.

To pokazuje činjenica da je jedan od najboljih igrača u Kini Evan Furnije završio tek na 99. mestu liste.

Danilo Galinari je završio kao 91, a MVP Mundobasketa Riki Rubio je tek 84. na listi. Španac je u odnosu na prethodnu godinu pao za čak 32 pozicije, uprkos tome što je Furiju uz Marka Gasola vodio do titule prvaka sveta.

- Bogdanović je prošle sezone šutirao 36 odsto za tri u Kingsima, ali je na Svetskom kupu u Kini bio neumoljiv šutiravši 53 odsto trojki uz četiri po meču. Istina, u FIBA pravilima je trojka bliža, ali je u njegovoj igri sve izgledalo glatko, igrao je sa mnogo samopouzdanja. Prosečno je ubacivao 22,9 poena i bio je jedan od najboljih bekova u Kini, a proglašen je i delom idealne petorke - ocenjuje Brajan Vindhorst srpskog beka.

Bogdan je prema oceni ESPN ispred Rubija, a odmah ispred Bogija su Džej Džej Redik i Montrezl Herel. Mark Gasol je na 61. mestu i on je pao za deset pozicija u odnosu na lani, iako je bio jedan od velikih činilaca Torontovog osvajanja prstena u NBA.

Klej Tompson, jedan od najboljih šutera na svetu je 49. (pad sa 18. mesta), pre svega zbog povrede koja će ga udaljiti od terena na bar godinu dana.

Zanimljivo je i to da je Zajon Vilijamson na visokom 42. mestu iako nije odigrao nijedan meč u najjačoj ligi na svetu. "Sunovrat" na listi je doživeo i Kris Pol koji je sa 11. pozicije pao na 32.

ESPN će ostatak spiska objaviti narednih dana, kada ćemo saznati i gde se tačno kotira Nikola Jokić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA