≫ 

"Ubica" srpskih trenera vratio Darušafaku u Evroligu! (VIDEO)

Skoti Vilbekin "došao je glave" i Saši Đorđeviću i Saši Obradoviću

  • 5
Dejvid Blat i najkoriniji igrač serije Skoti Vilbekin; Printscreen: Youtube/SEBHL

Košarkaši Darušafake pobedom nad Lokomotivom Kubanj, 67:59, osvojili su Evrokup i naredne sezone igraće Evroligu. Baš kao i protiv Bajerna u polufinalu, Skoti Vilbekin presudio je i ruskoj ekipi koju sa klupe predvodi Saša Obradović.

>>>Imamo rampu sezone: Monstruozna blokada Dobrića utišala Moraču! (VIDEO)

Turska ekipa pobedila je i u revanš meču pa će se tako posle godinu dana pauze naći u najelitnijem evropskom takmičenju. Ovo je za Darušafaku prvi trofej još od 1962. godine kada su bili prvaci Turske, a slavlje je utoliko veće jer je trijumf ostvaren pred domaćom navijačima.

Junak trijumfa i najkorisniji igrač serije bio je Skoti Vilbekin koji je ovoga puta postigao 28 poena uključujući i trojku koja je pri rezultatu 61:54 prelomila meč.

Zanimljivo, i protiv Bajerna, koji je tada predvodio naš trener Saša Đorđević, Vilbekin je imao impresivan učinak: 41 poen, a od toga čak 10 trojki! Imao je tada i pet asistencija,  dve ukradene lopte za indeks 44.

Ekipa Dejvida Blata, koji je uz Dušana Ivkovića jedini trener koji je osvojio i Evroligu i Evrokup, odlično ušla u meč i vodila tokom većeg dela igre.Ipak, Lokomotiva je na kraju uspela serijom od 6:0 da se približi i uhvati rezultatski priključak. Tada je Vilbekin preko Kulagina postigao trojku kojom je meč praktično rešen.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Vilbekin sa 28 poena, Vil Kamings je dao 10, dok su Hauard Sent-Ros i Džadžuan Džonson postigli po 8.

U Lokomotivi, Regland je imao 18, Brajan Kvale 12, a Dmitri Kulagin i Mardi Kolins po 8 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muratagic Halim Skopje

    13. april 2018 | 21:58

    Ipak do izrazaja je dosla mudrost u vodjenju ekipe od strane DEJVIDA BLATA fenomenalni VILBEKIN i naravno veliki budzet sa kojim je raspolagala DARUSAFAKA

  • Dreka

    13. april 2018 | 21:53

    Pare pare i samo pare Dal ima neka rec u turskoj a da glavna rec nisu PAREEEEE I dal ima neki turcin tamo

  • Oki

    14. april 2018 | 19:26

    Ali zato kad mu Zeljko dodje Nezna gde je levo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA