≫ 

Košarkašice Beograda suspendovane sa Evropskih univerzitetskih zbog problema sa godinama!

Novi blam za Univerzitetski sport Srbije

  • 1

Evropske Univerzitetske igre u Koimbri ulaze u samu završnicu i dok se naše ekipe bore za odličja (Rukometašice i odbojkašice srebro, odbojkaši srebro, rukometašice bronza), stiže nam i jedna turobna vest - Košarkašice Univerziteta Beograd suspenodvane su sa Igara, prenosi Sportski žurnal.

Dve pobede u grupi su im izbrisane kao i taj jedan poraz, a razlog je neverovatan - imali su jednu igračicu koja je starija od dozvoljenog! Biljana Stjepanović centar našeg tima ima više od 30 godina.

Zanimljivo je da je Biljana dobila uredno akreditaciju uz svoju putnu ispravu gde piše koliko ima godina.

Nije baš najjasnije da li je neko iz naše ekipe jednostavno nije znao za granicu u godinama, pošto je navikao da se kod nas studira i do 35. godine.

- Tačno je da je ženska košarkaška ekipa suspendovana. Problem je što je za tim igrala Biljana Stjepanović koj je rođena 1987. godine, i koja ima više od 30 godina, što prema pravilima EUS-a nije dozvoljeno - rekao je Siniša Jasnić i dodao.

- Nemačka ekipa koja je u prvom kolu poražena od naše se žalila i posle dvodnevnog većanja je utvrđeno da ta košarkašica ima više 30 godina. U skladu sa pravilnikom cela ekipa je suspendovana - rekao je predsednik Univerzitetskog saveza Srbije Siniša Jasnić.

Oglasila se i košarkašica Biljana Stjepanović koja je istakla da nema veze sa suspenzijom:

- Kako je u ovom konkretnom slučaju objavljena netačna informacija, gde sam ja predstavljena kao da sam kriva za diskvalifikaciju našeg tima, a nisam ni imala saznanja kolika je starosna granica. Meni je akreditacija sa mojim navedenim tačnim datumom rodjenja uz prilozeni pasos kao verodostojnom ispravom, izdata uredno od EUSA organizacije, tako nisam ni imala predstavu da bi moglo da dodje do ovakvog problema - napisala je Stjepanovićeva u pismu dostavljeno redakciji.

VIDEO: Bogdan Bogdanović odbranio Master rad na fakultetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA