≫ 

Puna hala, "kidanje" za grb, velike pobede: Da li se to vratio stari Partizan? (VIDEO)

Tri velike pobede, puna hala dva puta zaredom u tri dana i neki novi klinci, dovoljan su pokazatelj da su crno-beli krenuli uzlaznom putanjom

  • 23

Partizan se vratio u Evropu na velika vrata! Ne, nije u pitanju neka floskula, ili hvaljenje posle jednog meča, jer je i prošle godine igrao u Evrokupu, već ovoga puta crno-beli, za razliku od pre nekoliko godina, imaju neku novu energiju koja podseća na slavne dane pod palicom Duška Vujoševića (period od 2001. do 2013. godine)

Tri velike pobede, od kojih jedna nad direktnim rivalom u ABA ligi Cedevitom u Zagrebu, pa onda nad Olimpijom i Zenitom u Evrokupu u Pioniru pokazuju da se crno-beli vraćaju na staze stare slave.

Saša Pavlović dolazi na svaku utakmicu Partizana Foto: MN Press

I to ne samo zbog pobeda, već i zbog neverovatne pozitivne energije navjača koji su prepoznali da se Partizan "diže iz pepela" Kao što je legendarni trener Partizana Duško Vujošević ostavio amanet da "Partizan mora da ima šampionski tim, ili tim koji će postati šampionski" tako su i navijači prepoznali novu energiju kluba ove sezone.

U tri dana (subota - utorak) Pionir je bio krcat sa više od 6,500 navijača na utakmicama protiv Olimpije i Zenita. Grobari, čak i podeljeni, su dali vetar u leđa mladom timu koji je sigurno zahvaljujući i njima uspeo da slomi rivala poput Zenita koji je napravio tim za Evroligu.

Osim toga, koncepcija tima je takva da ima mnogo mladih igrača koji treba da se razviju u prave asove. Ono što Partizan razlikuje od prethodne tri sezone je upravo nova energija koja se stvorila oko tima. Naravno, biće tu i poraza sigurno, ali vidi se želja i borbenost igrača kao i to da se igra čvrsto i da se ne predaju do kraja.

Baš kao što je bilo u vreme Vujoševića kada su u Beogradu padali Barsa, Panatinaikos, Makabi.

Ovaj Partizan još nije na tom nivou, ali nije bio ni Vujoševićev 2001. godine kada je imao skor 2-12 u Evroligi, pa je posle iz godine u godinu rastao do fajnal fora 2010.

Srpska tenisera Olga Danilović sa bratom je bodrila crno - bele Foto: MN Press

Uprava Partizana povukla je neke poteze koje ranijih godina nismo mogli da vidimo kod crno-belih, a koji upućuju na to da se stvara nova generacija koja će vratiti slavni klub u evropske visine.

O čemu se zapravo radi? Pa, najpre je klub obezbedio uslove za trening svih mlađih selekcija jer je pronašao i na tri godine zakupio halu na Voždovcu. To je prvi preduslov za neki uspeh jer je trenažna hala najvažnija.

Još jedna od legendi iz početka ere Vujoševića: Miloš Vujanić Foto: MN Press

Prvo je doveo Nikolu Lončara, momka sa velikom energijom i željom da se dokaže u ovom poslu, za sportskog direktora kluba, koji se kao komentator španske televizije pokazao kao odličan poznavalac košarku i iz trenerskog ugla.

Crno-beli su zatim angažovali novog direktora omladinskog pogona, Vladu Dragutinovića, a koji je povukao krucijalan potez. Doveo je možda i najboljeg trenera za mlađe kategorije u Srbji Žarka Vučurovića koji će biti kordinator rada svih selekcija.

Vučurović je stvarao asove u Hemofarmu, Atlasu, Mega Vizuri, a sama imena Luke Mitrovića, Nikole Pekovića, Nemanje Dangubića, Bobana Marjanovića dovoljno govore o njegovom radu.

Osim toga, u prvi tim je stigao Milan Minić kao pomoćnik, bolje reći savetnik mladom ali kvalitetnom treneru Nenadu Čanku. Ništa se u Partizanu ne prepušta slučaju.

Posle trijumfa protiv Ulma i na gostovanju u Podgorici Zvezda je puna samopouzdanja otišla u Monte Karlo gde je večeras dočekuje Monako, a kvota na čistu dvojku je 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Monako - Zvezda.

Odbojkašice Srbije već su obezbedile plasman dalje na SP, ali ako savladaju domaćina Japan, oboriće rekord Kubanki iz 1994. od sedam pobeda u nizu na SP. Kvota da će to i učiniti je 1,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za SP u odbojci.

Bivši igrač Partizana i NBA lige Predrag Drobnjak zadovoljan igrama crno-belih Foto: MN Press

Trenažna hala, kvalitetne mlađe kategorije, dobri treneri plus armija navijača su svi potrebni uslovi da se stvori jedan novi evropski Partizan.

Nema sumnje da je višestruki srpski šampion krenuo uzlaznom putanjom i da će, ako se sve što su planirali ostvari, biti za tri godine ponovo u evropskom vrhu i u prilici da ugosti najjače klubove Evrope u Pioniru.

Treba samo biti strpljiv i čekati da surovi rad donese rezultate, koji mogu doći ove godine, ali i ne moraju. Ali, će u narednim sezonama sigurno stići.

Uprava kluba na čelu sa Ostojom Mijailovićem može da bude zadovoljna početkom sezone: Foto: MN Press

(D.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA