≫ 

Triler u Podmoskovlju! Efes pobedio trojkom sa 8 metara u poslednjoj sekundi, Srbi u Pireju zatrpavali koševe (VIDEO)

Neverovatan meč odigrali su Himki i Efes * Debakl Olimpijakosa

  • 2

Košarkaši Anadolu Efesa zabeležili su drugu pobedu u Evroligi ove sezone posle neverovatno uzbudljivog duela sa Himkijem u gostima, na kraju, zahvaljujući trojci Balbaja dve sekunde pre kraja bilo je 85:84!

Bio je to vrhunac verovatno najdramtičnije utakmice ove sezone u elitnom takmičenju, koju je obeležio, sem Balbaja, i maestralni Aleksej Šved i njegovo "šutersko ludilo" u poslednjoj četvrtini kada je ubacio 14 uzastopnih poena za manje od tri minuta, ali i 45-minuta prva četvrtina!

Prvi period meča potrajao je zbog stalnih sudijskih prekida, bilo je i tehničkih problema, što je i doprinelo da meč, koji je krenuo u 19, bude okončan tek posle dva i po sata.

Efes je imao stalno vođstvo, gotovo čitav meč, pred poslednju četvrtinu i 12 razlike, ali je Šved potom uzeo stvari u svoje ruke - bukvalno je "rešetao" mrežicu rivala, kreirao ključnu seriju da se stigne i prestigne rival.

Šved je odmah nakon toga, pošto je Ataman postavio flaster na njemu nemajući više kud, asistencijom pronašao usamljenog Markovića, a ovaj trojkom (jedini poeni mu na utakmici) doneo egal, posle čega je i Čarls Dženkins poentirao u akciji koja je usledila - za prvo vođstvo Himkija maltene od početka.

Uspeli su igrači Jorgosa Barcokasa i u penal završnici da sačuvaju mukom stečeno vođstvo do nekoliko sekundi pre kraja, međutim Kroker je podbacio prilikom poslednje serije penala: bio je polovično precizan (84:82), a Balbaj je, za nevericu čitave hale, pogodio trojku sa gotovo osam metara!

Očekivali su igrači domaćeg tima akciju za Bubou ili Larkina, međutim Balbaj je ispalio hitac koji je prošao kroz obruč i kroz srca navijača tima iz Podmoskovlja.

Nije bilo vremena da Himki iskreira novo čudo, pa je pobeda otišla u Istanbul. Najefikasniji akteri meča bili su Šved sa 25 poena kod Himkija i Buboa sa istim saldom na drugoj strani.

Olimpijakos je doživeo debakl na svom terenu od Armanija - 75:99!

Nikola Milutinov je upisao dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova za domaći tim, dok su Nedović i Micov bili i te kako raspoloženi u redovima Italijana.

Prvi je dao 20, a drugi 19 poena za Armani.

Evroliga, 3. kolo

Četvrtak

CSKA - Darušafaka 79:75

Budućnost - Makabi 68:78

Panatinaikos - Gran Kanarija 102:87

Barselona - Bajern 83:73

Petak

Himki - Anadolu Efes 84:85

Žalgiris - Fenerbahče 75:82

Olimpijakos - Armani 75:99

Real Madrid - Baskonija 97:79

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    20. oktobar 2018 | 09:51

    Naravno da ce Olimpiakos da dozivi debakl, kada mu igra Williams-gross. Pa on je bio silovan u nasoj ligi I od Fmp-a I od Zvezde, a ne u Evroligi...

  • Milan

    20. oktobar 2018 | 10:06

    Na koju foru Marković igra u Himkiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA