≫ 

Partizan ne može bez Zagorca: Crno-beli seriju gostovanja okončali porazom u Novom Mestu! (FOTO)

Vicešampion Srbije ni u duelu sa Krkom nije mogao do pobede

  • 41

Košarkaši Partizana  nisu uspeli da pobede Krku, koja je sa 80:76 slavila u Novom Mestu u okviru 4. kola ABA lige, pa su tako i trećim uzastopnim porazom završili seriju od tri gostovanja.

Crno-beli su izgubili, u Baru od Mornara i u Evrokupu u Valensiji, pa je ovaj poraz utoliko teži za četu Nenada Čanka koju sledeće nedelje očekuje još jedan težak ispit sa Asvelom u okviru Evrokupa.

>>> Partizan posle 2.700 pređenih kilometara protiv Krke završava seriju gostovanja

Pre ovog susreta u ekipu se vratio oporavljeni Bondža Si, dok je Rade Zagorac zbog povrede morao da propusti duel sa Slovencima.

U uvodnim minutima utakmice igralo se oprezno uz greške obe ekipe kako u napadu, tako i u odbrani. Krka je bolje počela, da bi crno-beli uspeli da izjednače i povedu, pre svega zahvaljujući raspoloženom Vanji Marinkoviću koji je sjajnim zakucavanjem, i potom, poenima sa slobodnih bacanja, uspeo dodatno da podigne svoje saigrače. Ipak, prva deonica završena je nerešeno, 18:18.

Do sredine 2. deonice obe ekipe smenjivale su se u vođstvu, a onda je Krka dodala gas, zaigrala mnogo bolje i došla do maksimalne prednosti od 9 poena.

Ipak, kada se došlo sa odmora, crno-beli su zaigrali mnogo bolje u odbrani, što se odrazilo i na učinak u fazi napada. Tako su napravili serijo od 10:0 kojom su se potpuno vratili u meč i prvo izjednačili, a potom i poveli košem Veličkovića.

Na momente je delovalo igrači iz Novog Mesta ne znaju gde se nalaze, što su gosti obilato koristili kako  došli do vođstva. Međutim, do kraja uspeli su da se konsoliduju i u poslednju četvrtinu uđu sa zaostatkom od samo -1.

Foto: aba-liga.com

Krka je odlično ušla u poslednju deonicu i u tri napada postigla 3 trojke. Na vođstvo domaćih od+5. Gegić je odgovorio trojkom, a sudija Javor posle jednog od napada Krke daje tehničku domaćima i dodatnu priliku za crno-bele da se ponovo približe rezultatski.

Gosti su najviše trojkama nastojali da dođu do izjednačenja, a u tome su i uspeli u 34. minutu kada je prvo Si posle ofanzivnog skoka postigao poene, a posle njega i Marinković.

VIDEO: Partizan je još na poluvremenu gubio od Krke

Do kraja, viđena je "rezultatska klackalica" u kojoj su se bolje snašli košarkaši Krke. Prelomni momenat dogodio se na dva minuta do kraja, kada se Bandža Si dodatno poigrao sa živcima navijača Partizana, jer je umesto da približi svoju ekipu na 2 poena zaostatka promašio oba bacanja i tako omogućio domaćinu da ode na nedostižnih 6 poena prednosti.

Najefikasniji u timu partizana bio je Marinković sa 22 postignuta poena, a pratili su ga Pejdž sa 14 i Lendejl sa 12 koševa.

Sa druge strane, Lapornik je predvodio krku sa 19 poena, Cinac je dodao 13, a Fifolt je meč završio sa 12 koševa.

Sledeći meč u okviru ABA lige Partizan igra sledećeg petka kada dočekuje Zadar.

Sastavi:

Partizan: Pejdž 14, Si 4, Aranitović 6, Marinković 22, Gegić 3, Veličković 4, Pecarski, Gavrilović, Lendejl 12, Gagić 6, Nikolić 5

Krka: Mašković 5, Jančar, Marineli 9, Škedelj 2, Osolnik, Bratož 8, Stipančev, Cinac 13, Đapa 6, Fifolt 12, Lalić 6, Lapornik 19

Posle neizvesnog i izjednačenog meča na kraju su slavili domaćini; Foto: aba-liga.com

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO:Trener Nenad Čanak o ambicijama kluba u novoj sezoni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    20. oktobar 2018 | 19:25

    Teraj to nazad u hrvatsku!!!!! Brukaju nas gde god stignu!!!!

  • Rew

    20. oktobar 2018 | 17:42

    Totalni promasaji su stranci koji su dovedeni,a tu su jos i ocajni Si,Gavrilovic,Aranitovic. Tako da je i ovo promasena sezona. A uprava bi morala da razmisli i o zameni za Canka.

  • BELGRADE

    20. oktobar 2018 | 19:18

    Nakon one slučajne pobede u Evrokupu svi su se popalili i umislili kako ovaj tim nešto može,čak i mediji.Naslovi su bili ''da li se ovo partizan vratio kao onaj pre'' itd.Da li vam je sada jasno da je borba za ostanak neizvesna? Svom snagom za ogroman uspeh i 4. mesto u ABA ligi...ali jedno 7. vam je realnost.Ovo bi samo bio ogroman uspeh za klub tih limita,tj limitiran.A pitali ste se gde su vam limiti? hahah Sada valjda znate!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA