≫ 

Radonjićev Bajern zgazio Baskoniju, Obradović nikad crveniji u istanbulskom derbiju! Debakl Budućnosti u Madridu (FOTO) (VIDEO)

Srpski košarkaši imali su dobro košarkaško veče

  • 2

U turskom derbiju košarkaši Efesa pobedili su kao domaćini ekipu Fenerbahčea sa 89:83, u okviru 4. kola Evrolige uz odličnu partiju srpskog plejmejkera Vasilija Micića.

U najmanju ruku čudan meč odigrali su izabranici Željka Obradovića koji su ubedljivo vođstvo iz prvog poluvremena prokockali u 3. četvrtini kada su dozvolili domaćinu da se potpuno vrati u meč i pobedi.

Od samog starta delovalo je da će ovo biti rutinski posao za crno-žute koji su prvu deonicu završili sa 14 poena prednosti.

Ipak, druga deonica, koja je završena sa istim brojem ubačenih poena, 26:26, nagovestila je buđenje Pivara.

Drugo poluvreme bilo je kobno po izabranike Željka Obradovića, naročita 3. deonica u kojoj su se gostujući košarkaši potpuno pogubili, što 28 primljenih koševa i pokazuje. Efes je "zategao" odrbranu, i zaigrao mnogo bolje i tako se potpuno vratio u meč da bi do kraja, u istom ritmu, uspeo da dođe i do pobede.

U pobedničkom timu odličnu partiju je odigrao Vasilije Micić koji je meč završio sa 13 ubačenih poena, uz stoprocentni šut za tri poena, 3 od 3.

Sa druge strane, marko Gudurić postigao je 10 poena, 4 od 4 šut za dva, dok je Nikola Kalinić imao 6. Najefikasniji je bio bivši košarkaš Partizana Jan Veseli sa 24 poena.

VIDEO: Željko Obradović o sezoni Fenerbahčea i fajnal-foru u Beogradu

U drugom evroligaškom meču 4. kola Bajern Minhen, koji sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, pobedio je Baskoniju i tako stigao do druge pobede u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Utisak je da popularni Radonja, i te kako, zna kako sa španskim ekipama, jer je baš kao i sa bivšim klubom, i sa Bavarcima stigao do ubedljive pobede.

Vodio je Bajern tokom celog meča. Posle prvog dela igre na semaforu je pisalo 43:32, a dobra igra nastavljena je do kraja susreta, pa pobeda nije izostala.

Za nemački tim Stefan Jović je za 22 minuta upisao 7 poena uz 4 skoka i tri asistencije, Lučić je igrao 28 minuta i meč završio sa 9 poena uz 6 skokova, dok Nemanja Dangubić za 13 minuta nije imao košgeterski učinak, ali je upisao 5 skokova i dve asistencije. Najefikasniji među Bavarcima bio je Derik Vilijams sa 22 poena.

Sa druge strane, Baskoniju su predvodili Vinsent Purije i Šangelija sa 16 poena.

Rezultati 4. kola Evrolige

Četvrtak:

Efes - Fenerbahče 89:83

Bajern - Baskonija 77:71

Olimpija Milano - Himki 81:80

Olimpijakos - Makabi Tel Aviv 88:80

Real Madrid - Budućnost 89:55

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mole

    25. oktobar 2018 | 23:31

    Pogledajte tabelu kukavci a najaci tek dolaze bice milo em drago milogorcima.

  • Dr No

    26. oktobar 2018 | 12:45

    Kako Voli voli kada boli... Skor na kraju.. 2-28 maksimum...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA