≫ 

Ludi preokret Cedevite protiv Budućnosti: Zagrepčani gubili 14 razlike početkom 4/4 četvrtine, pobedili trojkom u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Neverovatno loša predstava pretendenata na jadranski tron, na kraju, prva pobeda Slavena Rimca na klupi domaćeg tima

  • 0

Košarkaši Cedevite priredili su podvig protiv Budućnosti u derbiju 5. kola ABA lige pobedom posle preokreta rezultatom 63:58!

Ključna za ishod dramatične utakmice bila je poslednja deonica završena rezultatom 27:10 u korist Zagrepčana koji su na taj način poništili možda i najgore tri četvrtine od početka sezone, kao i trojka Bošnjaka 10 sekundi pre kraja za beg na tri poena razlike.

Zanimljivo, bili su to Bošnjaku jedini poeni na utakmici - pogledajte ih:

Koliko je ekipa koju je od pre nekoliko dana preuzeo Slaven Rimac, nakon otkaza Situ Alonsu, bila očajna govori podatak da je posle prve deonice gubila 24:9, do poluvremena ubacila ukupno 20 poena, a početkom četvrte četvrtine bila u deficitu od 14 poena!

Sve to su uspeli da nadoknade igrači Cedevite!

Velike "zasluge" za njihov trijumf treba pripisati i igračima evroligaša iz Podgorice, koji su u poslednjih deset minuta nestvarno lošim izdanjem upropastili sve kvalitetno što su do tada uradili.

Danilo Nikolić u sendviču između igrača Cedevite Foto: Aba-liga/Cedevita/Marin Susic

Tragičar Budućnosti bio je Nemanja Gordić, ne samo zbog četiri uzastopno promašena slobodna bacanja u samoj završnici (?!), već i zbog izgubljenih lopti u trenucima kada se utakmica "lomila".

Trojka Edvina Džeskona za egal 65 sekundi pre kraja za 58:58 vratila je nadu u srećan kraj po goste, međutim pošto su se odbranili u sledećem napadu, Ivanović je "prodao" loptu, a Bošnjak pogodio težak šut za tri, za trijumf Cedevite, tek drugi u ABA ligi.

Katastrofalno izdanje Gordić je zaokružio sa dva promašena bacanja, ukupno, meč je završio sa 7 poena uz užasne procente šuta - 1/5 za dva, 1/6 za tri, 2/8 za jedan!

Ubedljivo najbolji kod Cedevite bio je Kobs sa 23 poena, ujedno i jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

Kod gostiju izdvojio se Erl Klark sa 17 poena.

Mega je, uz Crvenu zvezdu, jedini tim sa maksimalnim učinkom u ABA ligi.

Izabranici Dejana Milojevića slavili su u Baru protiv Mornara rezultatom 84:80.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Goga Bitadze sa 26 postignutih poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je kod domaćina 23 ubacio Kenig.

ABA liga, 5. kolo

Petak

Igokea - Krka 91:73

Partizan - Zadar 85:95

Subota

Olimpija - Cibona 78:80

FMP Železnik - Crvena zvezda 72:81

Nedelja

Cedevita - Budućnost 63:58

Mornar - Mega 80:84

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA