≫ 

Zvezda pregazila Galatasaraj u Pioniru, Delije grmele svih 40 minuta (FOTO) (VIDEO)

Novi trijumf crveno-belih u Evrokupu, ovoga puta +30 protiv turskog kluba

  • 25

Nošeni gromoglasnom pesmom navijača koji su prekinuli bojkot i vratili se u Pionir, košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo pobedili Galatasaraj rezultatom 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10)

Crveno-beli su ovom pobedom stigli do skora 4-1 u Evrokupu, dok je turski klub sada na 2-3.

Pobeda crveno-belih se nijednom nije dovodila u pitanje. Već u prvoj četvrtini izabranici Milana Tomića su stekli dvocifrenu prednost koju su iz minuta u minut nadograđivali.

I odbrana je besprekorno funkcionisala tokom čitavog meča, a pogotovo kada je Zvezda rešavala pitanje pobednika. Bili Beron se istakao u tom pravljenju razlike sa šutem 4/4 za tri poena, kao i Džo Regland.

Upravo su njih dvojica i bili najefikasniji u redovima domaćina sa 21 i 16 poena. Cirbes je meč završio sa 15, dok je Faje imao 12. Upravo su pomenuta četvorica bili jedini dvocifreni u redovima crveno-belih. S druge strane, Vebster je imao 16, a August 14.

CRVENA ZVEZDA - GALATASARAJ 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10)

CRVENA ZVEZDA: Regland 21, Radanov 2, Čović 5, Perperoglu 5, Lazić 0, Faje 12, Beron 16, Dobrić 0, Ristić 0, Simanić 2, Cirbes 15, Odžo 9.

GALATASARAJ: Vebster 16, Harison 6, Arapović 5, Gokalp 0, Hajes 5, Korkmaz 3, Arar 4, Erdeniz 2, Cinko 2, Klobučar 0, August 14, Koksal 0.

Beron šutira preko čuvara Foto: MN Press

Zvezda je protraćila prva dva napada, sve dok Regland nije bio precizan sa linije bacanja. Prethodno je Beron bio neprecizan, a Cirbes je promašio zakucavanje. Na sreću po crveno-bele, ni gosti nisu bili precizni. Sve do ulaska u 3. minut, ali je i Beron s druge strane bio precizan van linije 6.75 (5:3).

Galata je na 5.43 sekunde do kraja prve četvrtine izašla iz bonusa, a Cirbes je u nastavku napada pogodio ispod koša za 8:7. U tom trenutku Pionir je grmeo zbog pesme Delija koje nisu zaboravile Marka Ivkovića Jagodu. Zvezda je tada malo ''stisnula'' u odbrani i Regland je iskoristio polukontru za 10:7. Zatim je Amerikanac imao i asistenciju za Fajeovo zakucavanje - 12:7.

Zvezda je na 1.47 do kraja prve deonice naterala trenera turskog tima da zatraži tajm-aut. Na semaforu je bilo 21:13 za crveno-bele, a istakli su se Beron i Cirbes u tim momentima.

Nije to pomoglo Galatasaraju, jer su Beron (trojka) i Čović sa linije za slobodna bacanja povisili na 26:13. To je ujedno i bio konačan rezultat prve četvrtine. Pomenimo i to da je Beron šutirao trojke 3/3 u prvoj četvrtini.

Foto: MN Press

Zvezda je sjajno odbrambeno sjajno otvorila drugu četvrtinu. Gosti su svoje prve poene dali tek na ulasku u 13. minut, i to sa linije slobodnih bacanja. Nažalost po crveno-bele, u napadu je samo Odžo bio precizan (28:15).

Čović je u sledećem napadu promašio otvoren šut za tri poena, a Tomić ga je zamenio i vratio Reglenda. Napad Zvezde je ubrzan i epilog svega je bila pogođena trojka za Perperoglua (31:15). Ipak, Zvezda je u nastavku malo pala u napadu i Tomić je u 17. minutu tražio minut odmora (34:21). Možda i zbog toga što je i odbrana počela da posustaje...

Odmor je urodio plodom, jer je Beron odmah pogodio trojku za 37:21, a Reglend polaganje za +18 (39:21). Naravno, tajm-aut je i Erdogan morao da zatraži. Njegov tim je za minut primio pet poena, a nije dao nijedan.

Crveno-beli su na poluvremenu imali prednost od +18 - 44:26, nakon što je Reglend bio precizan sa linije penala, a odbrana potom odradila svoj posao.

Foto: MN Press

Rezultatska klackalica viđena je u uvodna četiri minuta treće četvrtine. Smenjivali su se strelci na obe strane, Zvezda je održavala +18 sve do trenutka kada je Faje pogodio trojku za 53:34. Na početku drugog poluvremena Reglend je zaradio treću ličnu grešku i to je, u neku ruku, bila otežavajuća okolnost za domaćina.

Ali i bez njega je Zvezda diktirala tempo i u 24. minutu je imala maksimalnih +22, posle 2+1 za Odža.

Nakon što je Galatasaraja vezao četiri poena, a u odbrani se pojavili trenici nešto lagodnije igre crveno-belih, Tomić je zatražio minut odmora. Minut koji je nedugo zatim doneo seriju od 7:0 za vođstvo od 65:40 na tri minuta do kraja treće deonice. A na kraju je bilo 69:47, dok su crveno-beli tu poslednju četvrtinu rutinski odradili za četvrtu pobedu u Evrokupu.

VIDEO! POGLEDAJTE KAKO SU NAVIJAČI ZVEZDE DOČEKALI GALATASARAJ:

VIDEO!POGLEDAJTE ŠETALICU NAVIJAČA ZVEZDE:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA