≫ 

Trinkijeri zatečen igrom Partizana: Ljudi, ovo nije košarka, moja deca bolje grade koš...

Italijan prilično nezadovoljan onim što je video od svog novog tima

  • 20

Uspešno je debitovao prvi strani trener na klupi Partizana. Andrea Trinkijeri "probudio" je igrače iz letargije posle šest vezanih poraza, ali ništa više od toga. Pobeda nad Megom pamtiće se kao takva, ne i igra koju će Italijan morati da poboljšava u hodu.

Ono što je video, daleko je od standarda kojima teži.

-Imao sam drugačiju ideju pre utakmice, želeo sam da moju prvu utakmicu Partizan odigra dobru košarku. Ali, ovo što smo danas igrali nije košarka. Meni je žao, i ja sam mojim igračima rekao da je to daleko od standrada koji želim, ali imali smo seriju poraza - rekao je posle meča u Sremskoj Mitrovici Trinkijeri.

Posebno je igračima zamerio na indolenciji u reketu.

- Bili smo dobri u odbrani i katastrofalni u skoku. Ja imam dvoje dece uzrasta od 7 i 10 godina, mislim da bi oni bolje zagradili koš. Ali za to sam ja kriv, jer im očigledno nisam dobro objasnio. Sutra je trening, bacićemo ključ od dvorane, ono što se kaže, dok se savladamo neke elemente igre. Moram da kažem da ima i pozitivnih stvari, ali ja sam jako zahtevan prvo prema sebi, a onda i prema mojim igračima.

Lendejl i Pejdž "u borbi" za loptu Foto: Aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Ono što je važno, upisan je trijumf na terenu jednogod lidera na tabeli, nanet mu je prvi poraz.

- Teško je igrati na ovom terenu, Mega je imala skor 5-0, igra specijalnu košarku i zbog toga moraš da sve vreme imaš koncentraciju i ideju. Ja sam srećan zbog igrača, ali moramo da napravimo mnogo bolji posao. Ovo je zemlja košarke, i zato moramo da igramo košarku, a ne nešto slično. Ovo je tek početak, a uvek se kreće prvim korakom, to smo na ovoj utakmici napravili.

Apostrofirao je Trinkijeri dvojicu igrača kao ključne za pobedu, pritom nije mislio na najefikasnije Zagorca i Marinkovića.

-  Vanja je igrao kao kapiten, opustio se na kraju i na tome moramo da radimo. Sa druge strane neki nisu shvatili koliko je teško igrati ovu ligu, koliko je ona tvrda. Neki su se rastopili na prvi kontakt. Ipak, po mom mišljenju ekipa ima dva MVP-a, a to su Amar Gegić i Bandža Si. Gegić je pokrenuo našu odbranu, ali je napravio pet glupih faulova, jer nije naučio koliko može biti važan igrač za ovaj tim. Bandža je pogodio ono što Amerikanci kažu "Dagger" i praktično rešio pitanje pobednika. Idemo dalje, ekipa je mlada i ima veliku želju. U ovom trenutku nismo bolji ni od koga, danas smo dobili na taktiku, ali od nečega moramo početi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    3. novembar 2018 | 23:47

    Sacekaj samo da vam Zvezda dodje tu ne pomaze nikakva odbrana puca stotka laganoo

  • Cubaka

    3. novembar 2018 | 23:11

    Tako je Trinki, sutra ih zakljucaj, baci kljuc a ti bezi sto dalje jer od ovih ni Koperfild ne bi napravio kosarkase. Da ne bese Miloja.....

  • Е

    3. novembar 2018 | 22:02

    Знам и ја да нам је одбрана "рак рана" сређуј то како знаш и умеш

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA