≫ 

SENZACIJA: Pavkov rasturio Liverpul, Zvezdina najlepša noć posle Barija! (VIDEO)

Marakana "progutala" finalistu Lige šampiona

Pavkov - Liverpul 2:0! Pavkov - viceprvak Evrope 2:0, Marakana je svedočila najlepšoj večeri svih zvezdaša posle Barija - ovo niko nije očekivao, ovo je SENZACIJA!

Milan Pavkov bio je zvezda večeri, dva gola dao je "Hari Kejn iz Begeča" kako ga nazvaše u šali, učinio je da najskuplji defanzivac sveta Virdžil Van Dajk naspram njega izgleda kao amater.

Pamtiće se njegovi golovi u 22. i 28. minutu, za istorjsku pobedu - prvu u Ligi šampiona.

Zvezda sada, posle četiri utakmice u grupi, u konkurenciji ala poput Liverpula, Pari Sen Žermena i Napolija, ima fantastična četiri boda, nijedan primljen gol pred svojim magičnim navijačima, ima čudesnu moć "Marakane" koja je u utorak uveče "progutala" prošlosezonskog finalistu Lige šampiona.

Neverovatna pobeda crveno-belih, za klupske almanahe, za istoriju.

Pavkov je zablistao, pamtiće ovo veče dok je živ fudbaler koga je Zvezda za 300.000 evra svojevremeno dovela iz Radničkog, a on, pošto je prolio krv, suze i znoj da bude starter, dao dva gola najskupljem golmanu u istoriji fudbala, vezivao u čvor najskupljeg defanzivca u istoriji.

Liga šampiona, 4. kolo

Crvena zvezda - Liverpul 2:0

(Pavkov 22, 28)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 59. Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić - Jovančić, Krstičić (od 73. Jovičić) - Srnić, Ben, Marin - Pavkov.

LIVERPUL: Alison - Aleksander Arnold (od 46. Gomez), Matip, Van Dajk, Robertson - Milner, Lalana (od 79. Origi), Vajnaldum - Salah, Staridž (od 46. Firmino), Mane.

Pogledajte golove kojima je Pavkov nokautirao slavni Liverpul

Fudbaleri Zvezde slave veliku pobedu sa navijačima Foto: Marko Jovanović
Čuvena zastava u rukama junakaFoto: Marko Jovanović
Milan Pavkov zauzeo je počasno mesto na severnoj tribini Foto: Telegraf
Marin "gladi" glavu strelca Pavkova Foto: Tanjug/Ap
Delirijum Pavkjova psoel gola Liverpulu Foto: Tanjug/Ap

Od starta utakmice Zvezda je krenula baš kao tim koji je izvukao pouke iz poraza od Pari Sen Žermena i Liverpula, Milojevićevi igrači su svom snagom udarili na renomirane goste, kao da oni igraju u Premijer ligi, a ne Liverpul.

Visokim presingom crveno-beli su u pravom smislu reči zbunili Salaha, Staridža i posebno vezni red "Redsa", trajalo je to dobrih dvadeset minuta pa su mnogi u tom momentu pomislili da će fizički klonuti, posustati u takvom tempu igrači srpskog šampiona...

A onda se dogodio Pavkov!

Inspirisani napadač bacio je u trans "Marakanu" posle kornera sjajnog Marka Marina, razgrnuo odbranu Liverpula, "poklonio" se za 1:0, Alison nije ni stigao da reaguje, samo je slegnuo ramenima.

Nije se buka posle gola stišala, euforija se mogla seći nožem, Zvezda je vodila protiv Liverpula što je sam po sebi senzacionalan rezultat, a kako tek opisati drugi gol Pavkova, kako približiti onima koji nisu bili na stadionu, tu količinu energije koja je buknula kada je igrač utakmice sa dvadesetak metara zario loptu u mrežu gostiju.

Kao svojevremeno Žigić protiv Rome.

U neverici su bili svi, Klopu više nije bilo do smeha, i zbog golova Pavkova, ali i zbog neverovatnog promašaja Staridža sa samo pet metara. Pogledala je sreća tada Zvezdu, ali sve što su učinili večeras najmanje je bila fortuna, već spartanska borba, hrabrost, kvalitet, demonstracija taktičke zrelosti.

Odmah je Klop odreagovao pred drugo poluvreme dvostrukom izmenom, ušao je Firmino, izašao Staridž, pa je Liverpul napao najjačim snagama u drugom poluvremenu: Salah, Mane, Firmino - ali sve je izdržala Zvezdina moćna defanziva na čelu sa maestralnim Borjanom.

Pogodili su u nastavku gosti i prečku i stativu, Zvezda je i sa desetoricom na terenu odbijala nalet Engleza pošto je Čaušić izašao napolje zbog povrede u trenutku kad je Milojević izvršio sve izmene. Očekivao se uragan Liverpula u poslednjih desetak minuta, ali na sve su crveno-beli imali odovor, i na Maneov trk, na Salahove driblinge, Firminove udarce, Van Dajkove skokove...

Sve je večeras bilo savršeno, noć koja će se pamtiti završena je pesmom Delija, taktovi "marša na Drinu" parali su nebo nad Zvezdinom "školjkom", kraj utakmice pokrenuo je najveće slavlje i zapečatio najlepše zvezdaško veče još od Barija i Tokija.

Bravo, Zvezdo!

Krstičić juri za Salahom Foto: Tanjug/Zoran Zestic

 

Milan Pavkov postiže drugi gol za ZvezduFoto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović
Pavkov matira odbranu Liverpula! Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Pogledajte kako su navijači prognozirali gol Pavkova

Sadio Mane u prodoru, iza je Jovančić Foto: Marko Jovanović

Foto: MN Press
Jirgenu Klopu nije bilo do smeha Foto: Tanjug/Ap

VIDEO: Pogledajte kako su navijači Zvezde pozdravili dolazak autobus sa svojim igračima

VIDEO: U srcu Beograda smo našli Srbina koji navija za Liverpul, a ovako Englezi reaguju na njega:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA

    6. novembar 2018 | 22:46

    ZVEZDA SRBIJA NIKAD JUGOSLAVIJA

  • Pomozimo mesancima

    6. novembar 2018 | 21:03

    Grobar sam i ostacu zauvek, a danas iskrene cestitke Velikoj Zvezdi na srcu do neba, na hrabrosti do poslednjih atoma snage, na zelji najvecoj u zivotu! Cestitke komsije!

  • Valja

    6. novembar 2018 | 22:16

    Pa zvezda je bila evropski šampion kao i liverpul koga je već pobedjivala šta je tu čudno zvezda je veliki klub..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA