Sanjam zlato sa reprezentacijom i NBA prsten: Bogdanović objasnio Amerikancima košarkašku strast u Srbiji! (VIDEO)

U kraćem dokumentarcu Bogdan je otkrio navijačima Sakramenta zanimljive detalje iz svoje karijere

  • 6

Ekipa iz Sakramento Kingsa posetila je tokom leta Beograd i napravila kraći dokumentarac posvećen Bogdanu Bogdanoviću i uspehu koji je postigao na individualnom, klupskom i reprezentativnom nivou. 

As Kraljeva je preko Žitko basketa, Partizana i Fenerbahčea stigao u NBA gde je svojom igrom i ponašanjem oduševio Amerikance, koje je zanimao košarkaški put popularnog Lidera horde.

Sam video je obajavljen pre Bogdanovog ovosezonskog debija sa Torontom u noći između srede i četvrtka.

- Moj prvi trening bio je sa fudbalskom loptom. Nisam imao drugu. I sve ostalo na meni bilo je vezano za fudbal - patike, šorc... Ali, košarka mi je postala prva stvar na koju pomišljam ujutru, protiv koga ću da igram, sa kim ću pričati.

Ciljevi i ambicije su rasle iz utakmice u utakmicu.

- Prvo je bilo da dođem do seniorskog nivoa. Onda da se borim za mesto u timu, pa za pobedu u jednom meču, onda za titulu. Potom da se preselim u veći klub i ponovim sve. I onda da odem u NBA i opet isto. Tako pristupam, to me gura napred. Moj san je bio da dođem do NBA, ali sada mi je cilj osvajanje. Nisam tip koji će samo da sanja o odlasku. To je kul, ali taj san je gotov.

Bogdanović nije mogao da sakrije emocije na pitanje o čuvenom Balkonu:

- Neverovatno. Sto hiljada ljudi na ulicama, sve gori, svi luduju, plaču. Mnogo je emocija. Znate osećaj kada vam otkažu ruke i noge. Ja im se zahvaljujem, a ne znam ni šta da radim.

VIDEO: Bogdan "cepao" mrežicu na treningu bez promašaja

Bogdanović je istakao da zna koji mu je konačni cilj:

- San mi je bio da osvojim sve. Nedostaje mi titula u NBA i zlato sa reprezentacijom. Onda ću uspeti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    8. novembar 2018 | 15:25

    Tako razmislja jedan SRBIN !!! prvo.pa dobar sportista i covek..!! Nije ga uprljao sjaj i novac .nije postao amer kao neki...bravo bogdane !!

  • Kvalitet ne kvantitet

    8. novembar 2018 | 12:49

    Samo uporedite njegove ciljeve i razmišljanja sa onim dobrim košarkašem i nazovi Srbinom Jokićem... Lakše je postati dobar sportista nego li dobar čovek. Bogdan zna odakle je potekao, gde će se vratiti i gde su mu koreni. Bravo ljudino! Nikola, stidi se, bićeš veliki igrač ali ostaćeš mali, baš mali čovek. Imaćeš ugovore, karijeru, para ali poštovanje se ne može kupiti već samo zaslužiti!

  • Grobar

    8. novembar 2018 | 14:00

    Bogdane kad to uradis nisi gotov partizan je zapoceo jedan ogroman korak da se vrati na svoj put sjaja taman na tom putu da osvojis i evroligu sa partizanom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA