≫ 

Zvezda i Partizan od sledeće sezone zajedno u Evroligi?

Naravno, ukoliko budu igrali finale ABA lige s obzirom na to da Evroliga razmatra još jedno mesto za regionalnog šampiona * Konačna odluka krajem proleća

  • 19

Zvuči pomalo neverovatno, ali nije daleko od istine - ABA liga bi od sledeće sezone mogla da ima dva predstavnika u Evroligi!

Ovu vest u etar je pustila crnogorska Pobjeda koja navodi da će se na proleće razmatrati o mogućnosti da i vicešampion regionalne lige igra ono najelitnije takmičenje.

Evroliga će od oktobra 2019. godine brojati 18 umesto 16 klubova, a već je poznato da su ta dva mesta rezervisana za Asvel i Bajern koji će imati ''vajld - kard.''

Evroliga sada razmatra da li da, uključivanjem Bajerna kao finansijski najmoćnijeg nemačkog kluba, oduzme drugo mesto koje je bilo rezervisano za nemačkog šampiona. Iz razloga što je Bamberg potpisao višegodinji ugovor na učešće u FIBA Ligi šampiona.

Hoće li Trinkijeri uspeti da vrati Partizan u Evroligu? Foto: Aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Nemci nemaju druge klubove koji su finansijski moćni da isprake korak sa Evroligom, dok sa AAB ligom nije takav slučaj. To se pokazalo u psolednjih nekoliko godina kada su Zvezda, Partizan, cedevita i Budućnost ispunili sve uslove za takmičenje.

Glavni konkurent ABA ligi jeste ruska VTB liga koja traži treće mesto za svoj tim.

Za sada 13 klubova su sigurni učesnici Evrolige, a sigurna mesta imaju i ruski vicešampion, četvrtoplasirani tim ACB lige i pobednik Evrokupa. Čekaju se još dva mesta...

VIDEO: Niko nema što ima Beograd, toliko košarkaških asova na jednom mestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. novembar 2018 | 10:15

    Они прво треба да уђу у прва 4, а то им нешто не успева у задње време😂😂😂. За њих је далееееко финале.

  • Mo

    9. novembar 2018 | 10:12

    Bilo bi idealno.. Gledali bismo mocnu Zvezdu i mocni Partizan, a i jacu Aba ligu, jer bi svima rasle ambicije i zelja da se bore za Evroligu. Realno gledano,u poslednje 2, 3 godine.. Evroliga gura timove samo koji imaju jake sponzore, i princip vajld kard-a,ubija kosarku.

  • realno

    9. novembar 2018 | 10:01

    Neka se vrate svi treneri u nasu ligu i igraci pa da vidimo ko ce da igra evroligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA