≫ 

Zvezdina egzibicija u Ljubljani, šampion protutnjio kroz "Stožice"! (VIDEO)

Vrlo ubedljiva partija tima Milana Tomića, za 7-0 u ABA ligi

  • 18

Posle najslabije partije, usledila je najbolja: Zvezda je posle Ulma ragovala furioznom igrom u Ljubljani gde je "do nogu" potukla Olimpiju rezultatom 83:60!

Posle sedam kola u ABA ligi, isto toliko pobeda imaju crveno-beli, koji, za sada, superiorno deluju u regionalnoj konkurenciji.

U "Stožicama", najbolji kod Zvezde bili su Beron sa 17 poena, Faje sa 12, Dobrić i Cirbes sa po 10...

Posle pre deonice, završene vođstvom domaćeg tima 23:22, te sijaset izgubljenih lopti Zvezde, pravom revijom faulova, iznad svega - sa tri lične prvog pleja gostiju Džoa Reglenda, nije slutilo na ovako ubedljivu pobedu Beograđana.

Zvezda je u trenucima kada je i Perperoglu ušao u problem sa ličnim (tri na startu druge deonice), "radila" na pogon svojih najboljih "haubica" Berona i Dobrića. Njih dvojica, uz pojačanu borbenost na ofanzivnom skoku, pokrenuli su crveno-bele ka vođstu koje je pred kraj druge deonice počelo da "liči" na početak Zvezdine bajkovite igre u nastavku.

Nije bilo prolaza pored Fajea i odbrane Zvezde Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Trojkom Dobrića, za 43:36, završeno je poluvreme, a drugi deo meča doneo je superiornu partiju Tomićevog tima!

Prednost je rasla iz minuta u minut, "probudili" su se Cirbes i Faje, Zvezda je postavila zid u svom reketu, koji je uglavnom bio nepremostiv za Ljubljančane. Domaći sastav je sa protokom vremena gubio konce igre do potpunog raspada pred sam kraj, kada su već ozbiljno bili na putu da budu rezultatski poniženi.

Zvezda je ključni nalet ka pobedi imala u trećoj četvrtini, taj deo igre završenje sa 16 razlike u korist Beograđana, koji su do kraja utakmice, uz sporadične egzibicije, deklasirali protivnika u čijim je redovima jedino Rejnolds imao zapažen učinak (17p).

Iskoristio je Tomić priliku da razigra sve raspoložive snage, pa smo na terenu videli Radanova, Ristića, Čović je imao zapaženiju minutažu usled problema Reglenda sa ličnim greškama.

Parovi 7. kola

Olimpija - Crvena zvezda 60:83

Partizan - Cibona 19.00 (Arena sport 1)

Cedevita - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

Nedelja

Mornar - Budućnost 19.00 (Arena sport 1)

Ponedeljak

FMP - Krka 18.00 (Arena sport 1)

Odigrano u petak

Zadar - Mega 80:84

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA