Veliki NBA trejd: Filadelfija se odrekla dvojice startera zbog Batlera, čak i Šarića!

Hrvat ide u Timbervulfse, zajedno sa njim Kovington i Bejlis, u zamenu za ol-star beka

  • 1

"Sapunici" je došao kraj, Džimi Batler je konačno dobio ono što je mesecima tražio - trejd iz Minesote gde je ključao od nezadovoljstva. 

Njegova naredna stanica u karijeri je Filadelfija koja je dogovorila trejd sa Timebrvulfsima po kome je, za Batlera, dala Minesoti čak trojicu igrača, od toga dvojicu startera: Darija Šarića i Roberta Kovingtona, uz njih i Dežerda Bjelisa kao i prava na "pika" druge runde drafta za 2022. godinu.

Uz Batlera, u Filadelfiju će i Minesotin marginalac Džastin Peton.

Tako je Fila dobila igrača najvišeg ranga, četvorostrukog "ol-stara", koji je još tokom minule sezone tražio izlaz iz Minesote u koju je stigao iz Čikaga, na kraju je uspeo da ga dobije.

Nije se Batler najbolje uklopio kod trenera Toma Tibodoa, koji je i insistirao na njegovom dolasku, ni rezultati Minesote nisu bili zadovoljavajući, pa je neraspoloženje raslo.

Vrh franšize iz Mineapolisa takođe je na sve načine je tražio najbolje rešenje za nezadovoljnog igrača, i, na prvi pogled, deluje da je uradio dobar posao sa dovođenjem Šarića i Koveingtona, pre svega, koji bi trebalo da daju "Vukovima" važnu dubinu u rosteru za nastavak sezone.

Šarić je napustio Filadelfiju posle dve vrlo zapažene sezone.

Sa druge strane, biće zanimljivo videti kako će e Batler uklopiti u timu sa dve zvezde Seventisiksersa Dćoelom Embidom i Benom Simonsom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA