≫ 

Džikić nudio ostavku posle Žalgirisa, Budućnost odbila: Crnogorski mediji mu traže naslednika - prvi pik Obradović!

Ukoliko Podgoričani izgube i od mornara u nedelju, Džikić će gotovo sigurno napustiti klupu crnogorskog evroligaša

  • 9

Loše je krenula evroligaška sezona po šampiona ABA lige Budućnost, toliko loše da je trener Aleksandar Džikić, nemoćan da zaustavi sunovrat (svih šest poraza u eliti), ponudio ostavku predsedniku kluba Draganu Bokanu, prenose Vijesti.

Kap koja je prelila šasu razočarenja kod Džikića je poraz u "Morači" od Žalgirisa, još jedan u nizu u Evroligi, pa je ostavku video kao jedino logično rešenje da se ekipa trgne - ali ona nije usvojena.

Prvi čovek kluba Dragan Bokan ubedio je Džikića da vodi tim u meču protiv Mornara u derbiju 7. kola ABA lige, koji bi, ako se desi još jedan neuspeh, mogao biti poslednji za srpskog trenera na klupi crnogorskog evroligaša.

Mornar je osvajanjem titule prethodne sezone prekinuo višegodišnju dominacuju Podgoričana u domaćoj ligi, a u poslednjih pet mečeva protiv Budućnosti, četiri je rešio u svoju korist.

- Utakmica je vrlo bitna i za jedne i za druge, predstavlja više od nekih drugih duela. Uspeh na utakmici je usko povezan sa odbrambenim zadacima, moramo da zaustavimo njihovu otvorenu igru. Naša situacija je takva kakva jeste, moramo da igramo dalje i da se borimo do kraja - rekao je Džikić u najavi meča u Baru.

Crnogorski mediji već barataju sa potencijalnim Džikićevim naslednicima na klupi, u sluačju da ovaj ode uskoro. Prvi "pik" bi u tom slučaju bio Saša Obradović koji je nedavno raskinuo saradnju sa Lokomotivom, pa je trenutno slobodan.

Obradović je nekada nosio dres Budućnosti, koju je, doduše, napustio na neslavan način 2001. godine pošto je nokautirao Milenka Topića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UŠATI i mali partizai

    11. novembar 2018 | 14:02

    Nikako ostavka, pa svi oni znaju da su titulu dodelile sudije, a ne džiletova stručnost i sposobnost igrača budućnosti!

  • 1966

    11. novembar 2018 | 17:18

    Јавора за тренера. Он их водио прошле сезоне.

  • Bgd

    11. novembar 2018 | 14:48

    Ne bih ja tu ništa menjao, bar do kraja sezone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA