≫ 

Izrael sa evroligašima napada Srbiju za plasman u Kinu!

Protivnik Srbije ne želi da prepusti ništa slučaju

  • 0

Bez obzira na "problem" koji postoji na relaciji Evroliga - FIBA, Izraelci su odlučili da urade sve što mogu kako bi meč FIBA kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini koji igraju protiv Srbije, dočekali u najjačem mogućem sastavu.

Jedan od ključnih koraka ka tom cilju je i taj što je evroligaš Makabi pustio svoje reprezentativce za FIBA "prozore" koji bi mogli da odluče ko će u Kinu.

Tako lokalni mediji u Izraelu pišu da je nacionalni savez postigao dogovor sa Makabijem da pusti četvoricu košarkaša Džona Dibartolomea, Juvala Zusmana, Džejka Koena i Nimroda Levia, koji će biti na raspolaganju selektoru Odedu Katašu.

Sa druge strane, selektor Srbije Aleksandar Đorđević u septembru je najavio da će za meč protiv Izraela pokušati da uključi košarkaše Bajerna Stefana Jovića i Vladimira Lučića, koji će zbog evroligaške utakmice tada biti u Tel Avivu i koji su istakli da žele da ostanu i igraju za Srbiju.

Da podsetimo, Srbija će osim Izraela igrati i sa Grčkom kod kuće. Orlovi u kvalifikacijama imaju skor od 5 pobeda i 3 izgubljene utakmice i za odlazak na Svetsko prvenstvo se bore sa Izraelom i Gruzijom koje imaju učinak od 3 pobede i 5 poraza Nemačka i Grčka imaju skor od 8:0 i već su obezbedile plasman na prvenstvo.

VIDEO: Reakcija Simonovića na rezultat utakmice Nemačka - Izrael

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA