≫ 

Partizan vodio veći deo meča, pa sve prosuo: Zenit slomio crno-bele serijom od 15:0! (FOTO) (VIDEO)

Žestoka je bila borba za novu pobedu u Evrokupu

  • 24

Košarkaši Partizana bili su gosti Zenita u 7. kolu Evrokupa, ali nisu uspeli da trijumfuju u Sankt Peterburgu, iako su vodili u većem delu meča - 75:71.

Foto: Telegraf.rs

Crno-beli su u meč ušli kao poslednji tim sa 2-4, Zenit je bio 3. sa 3-3, a ovo je ujedno bila prilika crno-belima za novi trijumf nad istim rivalom, jer je ekipa iz Sankt Peterburga poražena u Beogradu sa 89:82.

Foto: Telegraf.rs

Sada je samopouzdanje ekipi ulio i novi trener Andrea Trinkijeri, koji je već vodio ekipu do trijumfa nad Trentom sa 76:71, ali je na prelazu između treće i četvrte deonice viđena serija domaćina od 15:0, koja je poremetila crno-bele.

Zenit - Partizan 75:71 (20:22, 20:22, 18:10, 17:17)

Zenit: Rejnolds 8, Dženings 8, Karašev 21, Puškov 2, Truškin 12, Voronov 4, Simonović, Panin, Utof, Skrab 9, Valijev 9

Partizan: Pejdž 10, Si 9, Aranitović, Marinković 11, Gegić 4, Pecarski 1, Gavrilović 6, Janković 8, Lendejl 6, Gagić 8, Nikolić 9

PRVA ČETVRTINA: Crno-beli bolji sa 22:20

Grobari nisu propustili priliku da isprozivaju Marka Simonovića, bivšeg igrača Crvene zvezde, a zatim je duel počeo uz "koš za koš", do Partizanovih 4:6.

Bratski doček Foto: Telegraf.rs

Onda, nakon trojke Stefana Jankovića, Džok Lendejl je poentirao za 4:8, zatim i to krunisao blokadom nad Karaševim.

Janković se brzo izdvojio, došao je do osam poena već pri vođstvu Partizana od 18:13, što je bila lepa najava dobre igre crno-belih.

Ipak, nikako nije uspeo tim Andree Trinkijerija da se odlepi, čim je Gavrilović doneo +6, Rejnold i Puškov su uzvratilo, a na prvu pauzu između deonica se otišlo sa 20:22.

DRUGA ČETVRTINA: Partizan održao prednost

Bilo je lepo videti doček Rusa, uz transparent "Dobrodošli braćo Srbi", grmela je zajednička pesma, za to vreme se ekipe nisu štedele.

Bandža Si je napravio lep nalet za 24:29, pa je bio primoran Zenit da se okupi na tajm-autu.

U nastavku, identičan scenario, Partizan je strpljivo držao odstupnicu i rezultatsku distancu, odličan nalet imao je i Strahinja Gavrilović sa dva vezana koša uz defanzivni skok, što je Partizanu donelo 37:44.

Na poluvreme se otišlo sa +4, uz po osam poena Pejdža i Jankovića, sedam Sija i šest Gavrilovića, lider Zenita je Karašev sa 15 poena.

Foto: Telegraf.rs

TREĆA ČETVRTINA: Zenit ušao u potpuni egal

Uspeo je Partizan da obezbedi +8 koševima Lendejla i Pejdža, uzvratili su Dženings i Pejnolds , pa je sada Trinkijeri bio taj kome je potreban tajm-aut.

Italijan je uveo Bandžu umesto Gegića koji se nije najbolje snašao, ali je i dalje bila čvršća odbrana Zenita, Valijev je u jednom napadu uspeo da zaustavi dva šuta Gavrilovića.

Čak i kada je bilo ofanzivnih skokova u serijama, nije se pogađalo, promašivali su Marinković i Janković koji je ostao na osam poena, a onda je Marinkovića pri 48:50 zamenio Pejdž.

Uspeo je Zenit i da preokrene, Partizan je zatim izjednačio i meč je uveden u rovovsku borbu za trijumf.

POSLEDNJA ČETVRTINA: Zenit rešio meč velikom serijom

Potpuno se uspavao Partizan na početku poslednje deonice, pa je Zenit napravio seriju 15:0 i poveo sa 69:54!

Onda se tim crno-belih trgao, ali je već Zenit počeo da drži balans na oko 10 poena razlike sredinom deonice.

Vanja Marinković je uspeo u jednoj kontri posle tajm-auta da smanji na sedam razlike, dočekan je i promašaj Rusa, da bi potom dobar ofanzivni skok doneo novu priliku z š ut.

Sa velike distance, pogodio je još jednom Marinković za 73:69, trojkom se vratio novi egal, ali je do kraja preostao još jedan minut.

VIDEO - Navijači CSKA i Partizana zajedno navijali protiv Zenita

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostas

    14. novembar 2018 | 19:01

    Fantastican docek. Uostalom, secaju se kako su docekani u Beogradu nedavno. Ne kao ovi iz Zeleznika, sto svoju "bracu" iz Pireja gadjaju i vredjaju. Partizan-ponos Beogtada, sampion Evrope. Idemooo...

  • paki

    14. novembar 2018 | 20:03

    nista strasno...stvara se tim i igra ..za mjesec dana rasturace aba ligu..kad se zagorac oporavi i dodje jos 2 igraca,,,ppocetak nove ere najboljeg kluba na balkanu

  • Tanče

    14. novembar 2018 | 18:52

    Samo napred Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA