≫ 

Težak poraz Zvezde, crveno-belima preseo povratak Kikanovića u Pionir (FOTO)

Loše veče za Tomićev tim, Nidam i Kikanović vodili goste do pobede i prvog mesta u grupi, Zvezdin drugi vezani poraz u Evrokupu

  • 43

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su lidersko mesto u grupi A Evrokupa posle novog poraza, drugog uzastopnog i prvog ove sezone u Pioniru, od Monaka - rezultat 75:91 mnogo toga govori u prilog dominacije Francuza u sredu uveče u "Hramu košarke".

Preseo je crveno-belima povratak nekadašnjeg igrača Zvezde Elmedina Kikanovića u "Pionir", reprezentativac BiH bio je drugi najbolji strelac kod gostiju sa 17 poena i samo jedan od četvorice sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Kod Zvezde, to su bili samo Reglend (12p) i Beron (14p).

Pored Kikanovića, Zvezdu su najviše mučili Utara, Lakomb sa postignutih 16 poena, kao i najefikasniji akter meča Nidam sa 21 (5/8 za tri).

Ekipa Milana Tomića je ovim porazom zakomplikovala sebi poziciju u grupi, u kojoj su, praktično svi timovi i dalje "u igri" za plasman u narednu rundu. Monako ima 5-2, Zvezda 4-3...

Ipak, Zvezda, uz partije kao protiv Ulma i ove sa Monakom, teško da može biti pretnja bilo kome u nastavku sezone.

CRVENA ZVEZDA - MONAKO 75:91 (29:29, 16:15, 17:32, 13:15)

ZVEZDA: Reglend 12p, 8as, 8izg, Čović 3p, Perperoglu 6p, 3izg, Davidovac 4p, Lazić 5p, 2as, 3sk, Faje 6p, 8sk, 3as, Beron 14p, Dobrić 9p, Ristić 2p, Simanić 4p, 6sk, 2 ukr, Cirbes 6p, 4sk, Odžo 4p, 2sk.

MONAKO: Beri 3p, Nidam 21p, 6as, Lakomb 16p, 6sk, 6as, 4 ukr, Kikanović 17p, 3sk, Lubaki, Džons 6p, 5sk, Robinson 3p, Utara 16p, 3sk, Hamer 9p, 3sk, 3ukr, Džozef..

Elmedin Kikanović u duelu sa Ristićem Foto: MN Press

Drugi ubedljiv poraz u Evropi je jasan pokazatelj Tomiću da nešto ozbiljno ne funkcioniše u ekipi, a večeras je to, bez dileme, bila odbrana, koja, opet, u velikoj meri počiva i na voljnom momentu.

U najkraćem, nije je bilo protiv Monaka. I dok je u prvom poluvremenu dobra ofanzivna igra bila na visokom nivou da "poništi" loše defanzivno izdanje, u drugom, pošto je stao i napad, usledilo je neminovno - debakl.

Francuzi su maksimalno koristili Zvezdine duge "prazne minute" i munjevitim kontrama, polukontrama i preciznim šutevima gradili prednost do maksimalnih "+20" (74:54).

Bio je to početak kraja Zvezde za ovaj meč, a nije pomogao mnogo ni adrenalinski udar koji su doneli Boriša Simanić pre svih, i Davidovac u finišu treće deonice, kada se porbudila nada u povoljan epilog...

Reglend se mnogo trudio, ali je ponovo srljao u greške Foto: MN Press

Drugi meč zaredom Zvezda prima preko 90 poena, što je sam po sebi podatak za brigu stručnog štaba doskora "tvrdog" evroligaša. Protiv Monaka, 47:30 bio je deficit u drugom poluvremenu. U prvom, rekosmo, napadački se odgovorilo na propuste u odbrani, ali nastavak je doneo raspad i poraz pred još jedno teško gostovanje koje sledi - Andori.

Ni sušenje, istina, nije bilo na evropskom nivou. Nekoliko krajnje spornih odluka takođe je "kumovalo" Monakovom "rezultatskom begu" u trećpj deonici, pre svih nameran faul i tehnička Laziću zbog ometanja u kontri Nidama, što je malo ko u hali video.

Kako bilo, Zvezdin kapiten je dobio četvrtu ličnu, Monako poene kojim je i krenuo u nezadrživu seriju. Zvezdina odbrana, znamo svi, nije ista bez kapitena Lazića, a dok se on vratio na teren već je bilo kasno.

Simanić je svojim ulaskom probudio ekipu u trećoj četvrtini Foto: MN Press

Elmedin Kikanović raspoložen protiv svog bivšeg kluba Foto: MN Press

Foto: MN Press

 

Fudbaler Ajntrahta Luka Jović došao je da podrži klub za koji navija Foto: MN Press

Foto: MN Press

Foto: MN Press

Evrokup 7. kolo

Grupa A

Galatasaraj - Ulm (u toku)

Crvena zvezda - Monako (u toku)

Breša - Andora 20:30

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk idea Zagreb

    14. novembar 2018 | 20:56

    Citajuci komentare,svi fmp-ovci gledali Zenit-Partizan,jer tamo sve njihovi komentari,nemogu verovat da nisu pratili Monaco...bar preko tv,jer je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta 😂😂😂

  • Banne

    14. novembar 2018 | 21:17

    Da nije bilo Covica juniora, bilo bi jos gore.

  • Rola

    14. novembar 2018 | 21:43

    Bravo za FMP-2 jes izgubili ali barem pokazali karakter drzavni projekat jeste na aparatima ipak prezivece ako kum Covic izvadi neku paricu iz slamarice i dovede neko pojacanje. Samo da nas grobari ne dotucu moracemo posle opet da menjamo ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA